Гори цех за тротил в Дунарит

Пожар гори в цех за тротил на завод "Дунарит" в Русе. Информацията бе потвърдена от Спешна помощ в Русе, които са изпратили линейка. Всички работници са евакуирани успешно, няма пострадали хора. Освен 500-те работници в завода, са евакуирани и детски градини и училища в село Николаево и град Мартен, които се намират в близост -

Една от версиите е, че огънят е тръгнал от вани с взривоопасно вещество. На място са изпратени екипи на пожарната и Спешна помощ. Областният управител също пътува към завода.

Няма данни за експлозия, съобщи пред bTV директорът на Главна дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" комисар Николай Николов. Той потвърди, че опасността от взрив не е преминала. Горящият цех е мястото, където се завършва окомплектовката на бомбите.

С дрон се извършва разузнаване, оглежда се обстановката, за да бъде добита представа откъде да се подходи към цеха, за да може пожарът да не се разпростре в съседните сгради.

Към 11 часа ни съобщиха да се евакуираме веднага, разказаха работници. Друг служител на завода обясни, че казан, в който се забъркват взривни вещества се е самозапалил.

Всички екипи на пожарната са на мястото на инцидента. Пристигнали са също линейки и полицаи.

На около 2 км от разклона за "Дунарит" полицейски екипи спират движението и го пренасочват по обиколни маршрути.

Собственикът на завода Емилиян Гебрев каза, че най-важното е, че няма жертви, но не можа да посочи как точно е възникнал пожара.

Преди 26 години тук във военния завод "Дунарит" имаше взрив, при който загинаха петима души.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини