Борят се за живота на двамата пострадали в ТЕЦ "Марица Изток 1"

Лекарите се борят за живота на двамата работници, които пострадаха вчера около 16:30 часа в ТЕЦ "Марица Изток 1", съобщиха Нова телевизия и БНТ. Двамата мъже са на 42 г. и 52 г. Първоначално са приети за лечение в болницата в Гълъбово, но по-късно са преместени в Университетската болница в Стара Загора.

Състоянието и на двамата пострадали е много тежко. Единият от тях е в кома, със силна интоксикация и на командно дишане. Състоянието на другия снощи се е влошило и се е наложила спешна мозъчна операция.

Бригада е почиствала шахта на помпена станция за отпадни води. При отварянето на шахта на единия от работниците му прилошава и пада в нея. Колегата му се опитва да помогне и той също пада. Вероятно двамата са вдишали отровни газове.

По случая е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда, причинена по непредпазливост. Очаква се и становището на Инспекцията по труда.

От "AES" излязоха с позиция, че са направили всичко възможно, работниците максимално бързо да бъдат транспортирани в болницата и казаха, че са готови да поемат и разходите за последващо лечение.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини