АРДА загуби домакински мач от Дунав с 0:2

Отборът на АРДА пропусна шанса да запише втора поредна победа в efbetЛИГА, след като загуби домакинството си на Дунав .

Срещата започна с владеене на топката на АРДА, като футболистите от Кърджали се настаниха трайно в половината на гостите от Русе. В 21-та минута Илиша Сам получи дълъг пас от Коконов, напредна в наказателното поле, но ударът му бе париран. Малко по-късно отново той изпробва рефлекса на Макенджиев, но стража на Дунав бе на правилното място. В 33-та минута Емил Мартинов и Илиша Сам отправиха далечни удари, които минаха близо до вратата на Дунав. В последната минута на първото полувреме при една от редките атаки на гостите, Ахмедов получи топката в наказателното поле и без да се бави я отправи към Караджов, който обаче не успя да реагира и русенци откриха резултата.

След почивката играчите на Стамен Белчев тръгнаха да търсят обрат на негативния резултат. В 55-та минута Иван Караджов показа завиден рефлекс спасявайки опасен удар на Стефан Христов. В 65-та минута Дарко Глишич получи топката в ляво, напредна в близост до наказателното поле, отправи удар, но топката мина над напречната греда. В ответната атака Стефан Христов успя да вкара за втори път топката в мрежата на АРДА, след като получи подаване от свой съотборник и с много силен и отсечен удар покачи на 0:2. Малко по-късно Илиас Хасани получи червен картон, след като се опита да пресече топката, която отиваше в играч на Дунав, но той го фаулира и Радослав Гидженов му показа пътя към съблекалнята. До края на мача футболистите на АРДА се опитаха да променят негативния резултат, но топката така и не влизаше в мрежата на Макенджиев. Официален дебют за АРДА направи Али Сесай.

След тази среща АРДА заема 6 място в класирането с 18 точки. Следващият 13-ти кръг е на 19-ти октомври, когато АРДА гостува на Левски в София. Двубоят е от 20:00часа.

СЪСТАВ НА АРДА:
1. Караджов, 6. Рандъл, 24. Хасани, 5. Гаич, 12. Глишик, 33. Сидоел, 27. Мартинов, 8. Ховсепян, 17. Коконов, 20. Лозев, 45. Сам

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини