Изморени от неизпълнени обещания – гражданите на квартали в Смолян сами бетонират улиците си

Изображение 1 от 3

    Сабрутев обеща силно местно управление с грижа за всеки гражданин

    На 12.10 кандидата за кмет на Община Смолян от коалиция „БСП за България“ Стефан Сабрутев заедно с кандидатите за общински съветници от БСП се срещнаха с жители на кварталите Средок, Чилингирска махала, Миньорските блокове и кв. Каптажа.

    За много от жителите на крайните квартали на град Смолян подобни срещи са единствният шанс някой да обърне внимание на проблемите им. „От Общината идват само преди избори, обещават, а после ни забравят.“ – негодуваха хората. Проблемите са едни и същи – работа на парче при изпълнение на инфраструктурни проекти, лошо планиране и изпълнение на поддържащи дейности и чувството, че хората са оставени на произвола, без никаква подкрепа от кметската администрация. На срещата в квартал „Средок“ събраното множество се оплака от сериозен проблем с канализацията - отпадните води се изливат директно в реката,, Общината е изпълнила проект и има прокарана канализация, но самите къщи не са включени. Това е пореден случай на работа през пръсти, с който се сблъскват кандидатите. „Всички тези проблеми са не просто решими, те нямаше да съществуват ако не се работеше за отбиване на номер, а се работеше с цел да се реши проблем“ отговориха кандидатите. В „Чилингирска махала“ хората имат друг подход – вече им е омръзнало да слушат обещания и от дълго време сами се справят с проблемите - сами бетонират улиците и сами ги чистят при снеговалеж. Жителите на квартала са изключително огорчени от отношението към тях, обещаното бързо се забравя, а проблемите остават. В „Миньорски блокове“ все повече самотни възрастни хора имат нужда от помощ, инфраструктурата на места е в толкова окаяно състояние, че придвижването е предизвикателство за възрастните хора, а през зимните месеца е направо невъзможно. Блоковете се наводняват при снеготопене или при по-силен дъжд, поради непочистване на речното корито и силен наклон на подпората. „Почистиха коритото от кръстовището на Карлък надолу, а нас отново ни изоставиха, толкова ли не можеха да почистят още 300метра?“ роптаеха излезлите хора. Жителите на квартал „Каптажа“ се оплакаха, че от години липсват мерки за безопасно пресичане на пешеходците – главната отсечка е изключително права, тротоари липсват, а колите минават с висока скорост покрай преминаващите деца и майки с колички. Стефан Сабрутев заяви, че ако получи нужното доверие ще вземе неотложни мерки, за да осигури нормален и по-спокоен живот:

    „Ние знаем за вашите проблеми, многократно сме ги поставяли на заседания на ОбС и пред кмета, но липсва отговор. За това и съзададохме нашата управленска програма с цел да решим точно подобни проблеми и да не позволяваме създаването на допълнителни такива. Общината има нужда от добър и умел стопанин. Знаем, че се чувствате изоставени, и за това ако бъдем избрани да управляваме сме се ангажирали с годишни срещи във всеки квартал, за да не си мислите, че се интересуват от вас само по избори. Силно местно самоуправление, с грижа за всеки гражданин, от това се нуждаем. От администрация, чуваща жителите на населените места, работеща с мисъл и сърце. Уверен съм, че можем заедно да реализираме управление на общинските дела. Дълг на всички ни е да изпълняваме обществената си роля, отстоявайки правото на всеки на по-високи стандарти и качество на живот. Това е политиката на управление, която ще изпълняваме. “

    Купуването и продаването на гласоев е престъпление!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Още новини

    Последни новини