Средната пенсия за първи път минава 200 евро през 2020 година. Преглед на печата

Сирия.

"Дума":

Борисов свиква Съвета по сигурността заради кризата в Сирия

Министър-председателят Бойко Борисов свиква на 15 октомври, заседание на Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия, съобщиха от правителствена информационна служба. В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде обсъдена обстановката в Северна Сирия и свързаните с нея процеси от регионалната и международна сигурност.

Пенсии. 

"24 часа":

Средната пенсия за първи път минава 200 евро през 2020 година

Средната пенсия за първи път ще мине границата от 200 евро от 1 юли догодина.

От тази дата тя ще бъде повишена с повече от 30 лева, като от сегашните 381 ще стане 413 лв.

От 1 юли всички пенсии ще се вдигнат с 6,6%. Това е предвидено в проекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване, съобщи социалният министър Бисер Петков пред bTV и така официално потвърди досегашните си анонси, че увеличението ще е над предварително заложеното досега.

Минималната пък ще бъде 233 лв. Тук увеличението е с 13 лв.

Сега минимална пенсия получават над 320 хил. българи. Под нея вземат 334 000 пенсионери.

Арести. 

"Сега":

10 души са арестувани за рекет в Бургас

10 души са задържани при специализираната акция в Бургас, съобщи прокуратурата. До момента са извършени 40 претърсвания на недвижими имоти, автомобили, както и лични обиски.

По информация на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова обект на разследването е група за изнудвания чрез заплахи и физическо насилие, която е действала на територията на областта.

Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и ще им бъдат определени мерки за неотклонение. Продължават разпитите на свидетели, сред които и пострадали от престъпната дейност на групата.

Загуба. 

"Монитор":

Позор и 0:6 от Англия насред "Васил Левски"

Българският национален отбор записа поредна срама страница, след като загуби с 0:6 от Англия в европейската квалификация от група "А" на стадион "Васил Левски".

Рашфорд беше точен в седмата минута. Баркли удвои в 20-ата минута, а след това вкара нов гол в 32-ата минута. Стърлинг отбеляза четвърти гол в даденото продължение на първата част. Отново той беше точен в 69-ата минута. Преди това Пламен Илиев спаси няколко положения през втората част. След три асистенции и греда, Хари Кейн също се разписа в 84-ата минута.

Едва 20 000 фенове пристигнаха на мача, а една четвърт от тях бяха привържаници на гостите.

Двубоят пък бе прекъсван на два пъти заради оплаквания от расистки обиди.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини