Локомотив се блъсна във влекач на гара Каспичан, има пострадали

Дизелов локомотив на БДЖ се е сблъскал с моторен влекач на гарата в Каспичан.

Пострадали са двама машинисти, единият с леки контузии, другият със счупени ребра.

Катастрофата е станала на четвърти коловоз на гарата в Каспичан малко преди 20:00 часа снощи. Според неофициална информация до произшествието се е стигнало при маневра, при която локомотивът е трябвало да доближи моторен влекач ДГКУ 5 и да се скачи с него. При нея обаче, вероятно поради грешка на машиниста, локомотивът не намалил, а е блъснал влекача, съобщава Фокус.

По време на инцидента и в двете машини е имало по двама машинисти. Единият от екипажа на моторния влекач се е намирал върху платформата, а при сблъсъка паднал на земята.

В болницата в Шумен са били откарани двама мъже от влекача. 48-годишният Мустафа Емурла от Бургас, който се е намирал върху платформата, е приет с по-сериозни контузии и с комоцио. След преглед е била обработена рана на главата му, а в последствие се оказало, че има средна телесна повреда и счупени ребра. Колегата му, 55-годишният Станчо Станчев от Долни чифлик, е с леки контузии.

От гарата в Каспичан отказват информация по случая, тъй като имало образувано следствено дело за произшествие в железопътния транспорт и се очаквали разследващи.

Моторният влекач ДГКУ 5 се е връщал от ремонт в София и трябвало да бъде откаран до гара Синдел от варненска бригада машинисти.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини