Апелират за предотвратяване на замърсяването с нитрати

Община Първомай апелира за стриктно изпълнение на всички мерки, заложени в Програмата за ограничаване и предотвратяване на замърсяването с нитрати от земеделски източници в нитратно уязвими зони. Това са райони, в които чрез просмукване или оттичане водите се замърсяват с нитрати от земеделски източници. Обръщението е предхождано от писмо от РИОСВ, Пловдив. В него се напомня необходимостта от стриктно спазване на мерките, утвърдени с тази програма.
 

Програмата е разработена в изпълнение на изискванията на Наредба № 2 за опазване на водите от замърсяване с нитрати от земеделски източници. Мерките по нея са задължителни за всички земеделски стопани.

Програмата от мерки за ограничаване и предотвратяване на замърсяването с нитрати от земеделски източници в уязвимите зони се прилага за периода от 1 януари 2016 г. до 31 декември 2019 г.

Община Първомай, както и общините от област Пловдив, попадат в така наречените нитратно уязвими зони.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ед
    Един от народа
    5 0
    11:09, 17 окт 2019
    Община Първомай хубаво апелира за този проблем. На думи.А как действа, когато тези мерки не се спазват? Очевидно никак. По същия начин общината си затваря очите и за предизборните плакати на кандидат-кметовете, които ни натрапват на всяко възможно дърво.И това ли е законно и нормално?Хиляди изписани листове за наредби, забрани, заповеди и т.н.ОБЩИНА НА ТЕОРИИТЕ!!!
    • Пи
      питагор
      8 -2
      11:55, 17 окт 2019
      Ъм те нещата съ саморигулират ва ету уранжериите няма да тровят с нитрати веке ряката. Няма и зилинчукопроизводство яз ни разбирам за ко са уплакват и пруграми тръгнали да праят. След няква и друга гудина нищу няма да има жъ има един празен град койту жъ стане туристически убект жъ идват хора ут чужбина да видят кък съ живяли пърумайци. Жъ влинат в пустата сграда на убщинътъ и жъ гледат прашасялите снимки на кметовете къту предпуследната жъ е на ангу а пуследната на някой фиганин.
    • Съ
      Съсел
      2 0
      19:57, 17 окт 2019
      Първомай - бъдещият Припят!
    • Пи
      питагор
      5 0
      06:49, 18 окт 2019
      Ъм чи те двата града имат повече общи нища ут колкуту различни. И там има уран и тука има уран. Там е станала авария и пърумай веке 30 гудини е в авариен режим разликътъ е такъва чи наща авария е агунизираща ну скору жъ свърши.
  • 2
    Ну
    Нури
    7 0
    19:57, 17 окт 2019
    Кви са тия нувини бе. Като че ли няма да има избори в тоя град. Нищо не пишите за тях
    • Ба
      Балотаж
      5 0
      14:43, 18 окт 2019
      Силите между Кичуков, Папазов и Митков са почти равни, почва задколисието.
  • 3
    Ни
    Нитрати
    1 0
    20:09, 17 окт 2019
    Повече нитрати - по-добър азотен баланс, повече синтез на протеин и повече мускули!
    Така ми каза една батка! :D
  • 4
    Ст
    Ставри
    6 -2
    22:08, 17 окт 2019
    Разговор между две ромски електорални единици в магазина днес: - "Казаха, че нашият щял да спичели." - "Кой ма?". - "Ми от ДеПеСето, ма." - "И кой тоя ма?" - "Асан Кичуков са казвал". Та такива ми ти информации се разпространяват из маалата. За тях е от ДПС, за нас - от ГЕРБ.
    • Гр
      Грешка
      7 0
      07:26, 18 окт 2019
      Махалата са за Папазов. Иначе трябва да плащат ток, данаци, вода.
  • 5
    Ба
    Бай Георги
    6 -2
    07:51, 18 окт 2019
    Не допускайте да замърсим Общината с ******! С нитратите сами ще се справим!Тях ги използват големите лапачи на субсидии говорещи с Аллах и Падишаха в Падина,
Последни новини