Русия прехвърли С-400 и "Панцир-С" в Сърбия за "Славянски щит"

Русия е прехвърлила дивизия С-400 и батарея "Панцир-С" в Сърбия, където за първи път тези руски оръжейни системи ще участват във военни учения в чужбина, съобщиха от руското военно министерство.

"Руски подразделения от противовъздушната отбрана с противоракетните системи С-400 и зенитните ракетно-артилерийски системи "Панцир-С" бяха прехвърлени с военно-транспортни самолети на въздушно-космическите сили на Русия на територията на Сърбия", се посочва в изявлението на руското военно ведомство.

Както се отбелязва, те ще вземат участие във втория етап от съвместните учения по противовъздушна отбрана, чийто наслов е "Славянски щит - 2019". Ученията се провеждат на територията на сръбската военновъздушна база в Батайница. 

Отбелязва се, че дивизията С-400 и зенитният ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С" за първи път ще участват във военни учения на територията на чужда държава.

Очаква се да се тестват откриване, проследяване, класифициране и унищожаване на подвижни вражески цели по време на военните игри, които ще приключат на 29 октомври.

С-400 "Триумф" е противовъздушно оръжие, което е на въоръжение в руската армия от 2007 г. Определя се като една от най-модерните налични противовъздушни системи в света.

"Панцир" е самоходно зенитно оръжие, предназначено да осигурява противовъздушна отбрана срещу самолети, хеликоптери, прецизни боеприпаси, крилати ракети и безпилотни летателни апарати.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    😎
    😎
    4 -6
    15:50, 24 окт 2019
    Да ви *** в славяните.
Последни новини