Юсеин Ахмед е новия председател на местния парламент в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Юсеин Ахмед от ДПС е новия председател на местния парламент в Кърджали.Той бе избран с 22 гласа "за" при тайно гласуване на днешната първа сесия на Общинския съвет.Гласуваха общо 41 общински съветници,като действителните гласове бяха 40.Опонентите му Огнян Иванов от ГЕРБ и Георги Кючуков от БСП получиха съответно по 12 и 6 гласа.Изборът се осъществи с тайно гласуване с интегрални бюлетини под надзора на седемчленна комисия с председател Сезгин Бекир от ДПС.
      Веднага слесд като бе избран Юсеин Ахмед заяви,че Общинския съвет е колективен орган и по време на мандата му в него ще цари мир.Ще търся максимално добър синхрон между институциите.Вратите на кабинета ми винаги са отворени.Той поздрави инж.Хасан Азис за рекордната победа-пети пореден мандат.Бе категоричен,че това ще е последното заседание ,където политиката ще надделява над здравия разум.
     Областният управител Никола Чанев пожела успешен мандат на Юсеин Ахмед.Той припомни древната мъдрост,че ако човек иска да промени обществото,първо трябва да промени себе си.
      Юсеин Ахмед е завършил техникума по електроника и електротехника в Кърджали.Бил е нередовен учител в равен.Завършва специалност електроинженер в Технически университет-София.Работи във фирма "Формопласт" като преминава през служебната йерархия.Четвърти мандат общински съветник.Бил е зам.кмет.От 2016 г. е зам.председател на Общинския съвет.Колегата му Лятиф Расим го определи като диалогична личност.
     Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини