Проклятието на цяло едно поколение

След много, много търсене и ровене най-накрая успяхме да намерим най-мрачната прогноза за бъдещето на поколението на милениалите, която интернет е раждал досега.

Щеше да е хубаво, ако тя идваше от някой съмнителен сайт за хороскопи, но, уви, не е такъв случаят.

Застрахователният гигант Blue Cross Blue Shield Association в САЩ, който следи отблизо здравословни, финансови и цял куп други показатели на милионите си клиенти, наскоро сподели в доклад от 32 страници, че милениалите са обречени да са по-болни, по-бедни и да умрат по-млади от поколението преди тях.

В доклада са се включили и представители на Moody Analytics, което прави изложените факти още по-достоверни.

Това, че милиениалите са по-бедни от поколението преди тях, не е нещо ново.

Това, което ни изненадва обаче, са прогнозите за здравето и смъртността на поколението Y.

Мнението на хората, съставили доклада, е, че милениалите са физически по-здрави от родителите си, но имат много сериозни проблеми в ментален и поведенчески план.

Синдромът на дефицита на вниманието и хиперактивността, депресията, тревожността и употребата на опиати са четирите здравни показатели, които правят милениалите по-болни от поколението Х.

Като добавим към тези неразположения и факта, че очевидно не разполагат с кой знае колко финансови средства за лечение и терапия, автоматично достигаме и до третата прогноза - по-кратката продължителност на живота.

Тя най-вероятно ще се породи от утежняването на някои от гореизброените състояния, което ще доведе до повече самоубийства, убийства и свръхдози.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини