Коледен конкурс "Моята коледна камбанка" организира Детски и младежки център

    Коледен общински конкурс "Моята коледна камбанка" организира ОП "Детски и младежки център" Димитровград.

    Целта на конкурса е да накара всяко дете, изработвайки своятa коледна камбанка, да се докосне до коледните празници, до добротата, до чистите и топли човешки взаимоотношения и до магията на святата Коледна нощ.

    Основен акцент на конкурса е осмисляне на свободното време на децата и откриване на съвременни техники в приложното изкуство, защото усещането при творческия процес е уникално. 

    В конкурса могат да участват всички деца и младежи до 18-годишна възраст от Община Димитровград, разпределени в четири възрастови групи:

    Първа възрастова група – до 7 години;

    Втора възрастова група – I – IV клас;

    Трета възрастова група – V – VIII клас;

    Четвърта възрастова група – IX – XII клас.

    Всяко дете има право да участва индивидуално с до 2/два/ броя творби.

    Всяка КОЛЕДНА КАМБАНКА трябва да бъде с височина 30 см. и с възможност за окачване /коледна камбанка с по-малки или по-големи размери ще бъде декласирана/.

    Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора; клас и училище/школа; телефон за връзка.

    Няма никакви ограничения относно материалите, от които ще бъде изработена КОЛЕДНАТА КАМБАНКА. Те могат да бъдат – хартия, пластмаса, вълна, фолио, прежда, плат, стиропор, кадастрон, глина, дърво, светещи елементи, светодиоди и др.

    Срок за предаване на готовите творби: до 17.00ч. на 03 декември 2019г.  в ОП ”Детски и младежки център” ет.3, кабинет 5.

    Висококвалифицирано жури ще оценява творбите по следните критерии: сложност на изработка; естетичен и красив вид; цветови съчетания, цветова гама и хармония.

    Наградите са осигурени от Община Димитровград и ще бъдат определени за всяка възрастова група както следва:

    I място – 3бр. + поощрителни;

    II място – 3бр. + поощрителни;

    III място – 3бр. + поощрителни.

    Наградите ще бъдат грамоти и коледни изненади, които ще бъдат връчени на 10.12.2019г. от 18.00ч. в зала „Гросето“ на Община Димитровград.

    Всички наградени Коледни камбанки ще украсят сцената на Коледния концерт, а с останалите ще бъде украсена сградата на ОП ”Детски и младежки център”.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини