Йордан Цонев: Наливането на пари в нереформирани системи е най-големият порок на Бюджет 2020

Много харчене, с много малка ефективност е най-кратката характеристика на този Бюджет'2020. Увеличават се харчовете, а намаляват приходите - затова този бюджет не е за хвалене. Защото нямаме реформи в системите и това, че се наливат пари в нереформирани системи е най-големия бюджет порок на този бюджет. Това заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

"Борисов сам го описа и то без да иска. Той каза: Ние само отпускаме пари, само плащаме, а ефектът е разплакани родители при мен", посочи депутатът.

За да има реформи, трябва да има политическа воля и да има съгласие между политическите сили по отношение на тези реформи. Искаме следното – съгласие по няколко приоритета - демографска криза, здравеопазване, образование, икономически растеж. По тези четири приоритети трябва да бъде постигнато съгласие, обясни позицията си Цонев.

Бойкотът на ДПС срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е съвсем закономерен, подчерта Цонев и върна лентата назад.

Няма давност за прегрешенията на Симеонов – още по изборите той блъскаше майки, дошли от Турция да гласуват. Но тогава протестира само ДПС, но обществото не реагира. Второ – нарече ромските майки, че раждат като кучки. Тогава пак никой не протестира. Но когато засегна най-деликатната част от обществото – майките на деца с увреждания, тогава вече обществото правилно реагира. Затова не мисля, че е добре отново да бъде награден с вице-председател на НС. Това са поведенчески модели, които не заслужават такива награди. Да си остане депутат, за какъвто е избран. Ние заради един Валерия Симеонов обаче няма да нарушим волята на избирателите – да бъдем в парламента, за да защитаваме техните интереси и правим закони в техен интерес. Но ще реагираме адекватно, когато той проявява активност в парламента, категоричен бе депутатът от ДПС.

Йордан Цонев посочи, че ДПС ще продължи да подкрепя добрите идеи, но когато те дават добри идеи – не получават подкрепа от страна на управляващата коалиция.

Ние искаме да сменим модела, а не "да станат патриотите, за да седнем ние", подчерта зам.-председателят на ДПС.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини