3 призови места за "Колорит" в националния конкурс "С очите си видях бедата"

    3 призови места заеха възпитаници на хасковската школа по приложни изкуства "Колорит" към читалище "Заря" в Националния конкурс "С очите си видях бедата".

    И трите призови места са в категорията за участници от школи. При най-големите на първо място е класиран 16-годишният Станислав Иванов, който има възможност да кандидатства и за отпускане на стипендия за даровити деца от община Хасково.

    При по-малките, на първо място се класира 11-годишният Божидар Делчев. При най-малките, втора е 9-годишната София Русева.

    Ръководителят на хасковската школа Веселина Делчева заяви, че нейни възпитаници за първи път участват в този конкурс и ги поздрави за успехите още повече, че надпреварата е протекла в три етапа - регионален, областен и национален, в който са участвали 460 рисунки.

    В конкурса призови места и отличия са заели още четири деца от Хасковско, но в категория "деца от училища". Първи места са заслужили 13-годишният Мирослав Иванов от Хасково и 17-годишният Дилян Делчев от Свиленград. На трето място е 10-годишната Виктория Крамарска от Димитровград, а специална награда е получила 13-годишната Здравка Колева от Хасково.

    Конкурсът се организира за поредна година по инициатива на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В състава на оценителите е имало и международно жури, както и представители на специализирани художествени училища.

    Междувременно младите художници на "Колорит" подготвиха изложба от 11 платна, които ще бъдат изложени в базар утре вечер на юбилеен коледен бал на Ротари клуб "Аида". Картините ще бъдат разпродадени на търг, като част от средствата ще бъдат дарени за школата, а друга част - за благотворителност.

    На 16 декември пък предстои традиционната коледна изложба на талантите от "Колорит", която ще бъде представена във фоайето на читалище "Заря" от 15 часа.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини