37 нарушения в акцията срещу паркиране на инвалидни места, дебнат за алкохол и наркотици

37 нарушения са установени при проведената 24-часова полицейска акция срещу паркиране на инвалидни места в Хасковска област, съобщиха от КАТ.

По време на операцията са проверени 142 водачи като е следно за всички нарушения по Закона за движение по пътищата. При два от случаите е установена липса на задължителна застраховка "Гражданска отговорност", връчени са 11 електронни фиша на водачи и 4 електронни фиша на пътници. Хванати са и двама водачи, шофиращи след употреба на алкохол и наркотици. Санкционирани са и двайсетина водачи, които са били неправилно паркирани на инвалидни места. Глобата за това нарушение е 200 лева.

От вчера започна друга операция на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" /ТИСПОЛ/ срещу управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това е една от трите основни причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа с голям брой жертви и ранени.

По време на проверките, полицаите ще следят и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност", за неплатени глоби по Закона за движение по пътищата и невръчени електронни фишове на водачите. Операцията ще продължи до края на седмицата.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    2 -1
    23:00, 10 дек 2019
    Пак изгоряха някои скромни хорица, а мазните, смотани, ограничени селяндури, накратко - "биснесмени", никой не ги закача...
  • 2
    Ре
    Реалист
    6 0
    23:57, 10 дек 2019
    Подкрепям изцяло...
    Никой неинвалид не може и не трябва да паркира на местата отредени за инвалиди, защото господ гледа отгоре....
    Не паркирайте на тези места, просто не го правете, а походете пеш 50 м., е кВо? Ще си счупете краката ли?
  • 3
    Ko
    kovo
    2 0
    09:47, 11 дек 2019
    Какво значи "акция" срещу паркиране на инвалидни места, та това е едно задължение на правоохранителните органи и трябва да се извършва ецедневно. "Акция" може да бъде само контрола на "зимни" гуми, защото снега и заледяването не идва на една и съща дата!
    • Jo
      John
      1 0
      12:57, 11 дек 2019
      когато се заледи контролните органи стават от 20 сантиметра на 2 сантиметра и никакви ги няма!
  • 4
    Ня
    някой от многото възмутени
    0 0
    19:20, 11 дек 2019
    КАТ често отчита колко нарушения са направени и колко акта и фиша са издадени. И какво от това? Ами да, какво то това, след като всичко в КАТ е от ден до пладне - обявяваме акция за скорост за определени дни, акция за спиране на инвалидни места, акция за пешеходци и....... до там. Това са неща, които трябва да се правят ежедневно от служителите на КАТ. За съжаление само констатираме нещата без да се вземат реални мерки. Току що казаха по централните новини, че за поредната акция са хванати 75 000 ( да, седемдесет и пет хиляди нарушителя). Защо са толкова много? - Ами защото няма никаква, ама никаква превенция от страна на органите, които имат правата да вършат това. Защо е така? - питайте ръководителите им. За съжаление нарушенията ще продължават да се увеличават, защото липсва кой да ги санкционира. И докато хората разбират свободата като свободия ( в това число и КАТ) - състоянието няма да се подобри. Ами вижте само - в началото на бул. "Раковски" от страна на ОРфей - пред едно заведение е винаги пълно със спрени неправилно автомобили - и какво от това - КАТ не са в акция и НИЩО не правят. Пред зала " Спартак" - всяка вечер е кошмар да се премине ( КАТ не са се събудили). Спиране на всички спирки на автобусите ( КАТ не са си отворили очите). ит.н. ит.н... Звучи много нелепо, но е факт
Последни новини