Пазарджишкият съд се произнася по делото за радикален ислям

Очаква се днес състав на пазарджишкия Окръжен съд да се произнесе по делото за радикален ислям. Подсъдимите Ахмед Муса и 13-те му поддръжници са обвинени в разпространяване на идеите на ислямска държава и налагането на верска нетърпимост. Заседанието е насрочено за 14 часа, информира кореспондентът на БНР - Пловдив в Пазарджик.

Третият съдебен процес срещу ромския религиозен лидер Ахмед Муса продължи 3 години. По това дело обвиняеми са още 13 души от Пазарджик, Пловдив и Асеновград.

Прокуратурата твърди, че те са разпространявали идеите на радикалната организация "Ислямска държава" и са налагали верска нетърпимост. Според проповедите на Ахмед, мюсюлманите-салафисти трябва да се подчиняват единствено на Аллах, да следват неговите закони и да се наказват неверниците.

В хода на делото беше отстранен прокурорът Недялка Попова, тъй като подсъдимите я обвиниха в предубеденост и пристрастност.

По време на съдебния процес бяха разпитани десетки свидетели.

Това ще е трета присъда за Ахмед Муса за разпространяване на радикален ислям. В момента той е в затвора и изтърпява общо 4 години лишаване от свобода.

Източник: радио Пловдив

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    14:23, 10 дек 2019
    Да виснат по дърветата.
Последни новини