По време на занималнята славейковци посещават интересни места

Славейковци от групите за целодневна организация на учебния ден в шести и седми клас посетиха Регионалния исторически  музей през миналия месец, а през този – Регионалната здравна инспекция.

В музея учениците от прогимназията на СУ „П. Р. Славейков“ се запознаха с интересни моменти от историята на родния край, както и с любопитни факти за природата,бита и културата на Кърджали.

Посещението на музея, което не е новост за повечето ученици, бе вълнуващо. Те изразиха на глас своята гордост, че живеят в град с богата история и култура.Те заявиха, че ще се придържат към неговия девиз: ,,Почитай миналото, гради бъдещето!“

         И през тази учебна година славейковци спазват традициите си в организацията на целодневното обучение и посетиха Дома на здравето. Учениците от 6 и 7 клас - ЦОУД бяха посрещнати в РЗИ- Кърджали от Росица Чилингирова - началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в Дирекция „Обществено здраве“ и Людмила Кючукова - инспектор в същия отдел.  

        Със затаен дъх и голям интерес учениците изслушаха визуализираната лекция, изнесена от робота във вид на стъклена жена в естествен ръст за устройството на човешкото тяло, неговите органи и техните функции. В залата за интерактивни игри учениците показаха своите знания и умения за разпознаване на човешките органи. Със задоволство установиха,че изобразените храни на пирамидата за здравословно хранене присъстват в тяхното ежедневно меню. При съпоставяне на ръста към теглото се оказа,че голяма част от учениците са в норма.

         С това се постави началото на цикъла от беседи за подобряване здравното образование на учениците.

В програмата на учителите от т.нар. занималня фигурират още интересни места, на които ще заведат своите ученици.

Идеята на този вид организация на учебния процес е не само да се подготвят децата за учебната си работа, а и да придобият знания и впечатления за живота.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини