Шахматистката Антоанета Стефанова е Спортист на годината в Асеновград

    Наградите на 10-е най-изявилите се спортисти от Асеновград бяха раздадени на официална церемония във вторник, 10 декември. Отличени бяха и техните треньори и клубове, както и на най-значимите спортни събития през изминалите 12 месеца.

    Спортист на 2019 г. стана шахматистката Антоанета Стефанова. Също вчера Стефанова, която спечели два медала от Европейското първенство за жени по ускорен шахмат и блиц в Монте Карло, получи и почетен плакет на Министерството на младежта и спорта. Българската гросмайсторка завърши втора в надпреварата на блиц и трета при рапида. В момента тя се намира на 20-то място в ранглистата на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) с рейтинг 2476.

    Втори и трети в класацията за най-добър спортист на Асеновград се наредиха щангистите Васил Господинов и Георги Йочев. Четвърта е Мая Танева (ултрамаратон), пети – Тодор Колевски (кану каяк), шести – Васил Андонов (шинкиокушин), седмото място заеха таекуондистката Катерина Бейчев и тенисистът Васил Кирков, осми е таекуондистът Павел Тименов, девети – Тодор Чилингиров (кану каяк) и десети Никола Бояджиев (таекуондо).

    Треньор на 2019 г. стана Неделчо Чепаринов.

    Призът за популяризиране на асеновградския спорт отиде при футболиста на "Локомотив" Пловдив Бирсен Карагерен, а за отбор на годината бе обявен БК "Асеновец 2005".

    За най-перспективен млад състезател бе избрана тенисистката Евгения Стоянова, а за футболист на годината - Иван Ангелов.

    Ултрамаратонът "Персенк Ултра" безапелационно бе избран за Спортно събитие`2019.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини