От Чернобил и чума до папата и Папи Ханс. Какво потърсиха българите в Google

Резултатите от изборите за европарламент, морбили, Чернобил, африканска чума и Брекзит – това са темите, които са вълнували българите най-много тази година. Поне според търсенията им в "Гугъл".

Това са първите пет резултата в графата "характерни търсения" за 2019 г. Следват ги легионерска болест, електронна винетка, ЗМИП (Закон за мерките срещу изпирането на пари), инфлуенсър и електрическа тротинетка.

И четирите други теми в първата петица бяха обсъждани много през годината, а скокът в интереса към Чернобил вероятно се дължи на популярността на едноименния сериал на HBO.

Търсачката класира термините според това кой е отбелязал най-голям скок в сравнение с предишната година. Тя определя отделно и категориите "филми", "изпълнители", "личности", "спортни събития" и "български реалити формати и сериали".

Най-търсеният филм е българският "Доза щастие", следват го "Аквамен" и "Жокера". "Доза щастие" е заснет по автобиографичната книга на покойния журналист Весела Тотева, в която тя разказва за пристрастеността си към хероина. Интервю с режисьора Яна Титова четете тук.

Най-интригуващата личност е папа Франциск – вероятно заради посещението му в България през май. Следва го дългогодишният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше принуден да напусне ръководните си постове в партията и в парламента. Трета е Джени Суши – американската журналистка, която обвини боксьора Кубрат Пулев в сексуално насилие.

Актрисата и водеща Александра Сърчаджиева е четвърта, а на пето място е Димитър Маринов – първият българин, който се качи на сцената на оскарите. (Интервю с него четете тук.) В челната десетка са още кандидатът за кмет Борис Бонев, готвачката Силвена Роу, активистката Грета Тунберг, еврокомисар Мария Габриел и водещият Беър Грилс.

На първо място сред изпълнителите е Стефан Илчев, а след това Кристина Димитрова, Мила Роберт, Папи Ханс и Нели Рангелова. Следват ги Ицо Хазарта, Милко Калайджиев, Били Айлиш, Малума и Стенли.

Сред българските реалити формати и сериали на първо място е "Пътят на честта", на второ - "Игри на волята", а на трето - "Женени от пръв поглед". В петицата са още "Дяволското гърло" и "Маскираният певец".

Най-търсените спортни събития са "България - Англия", "Левски - ЦСКА" и US Open 2019.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини