Windows 10 Mobile е мъртъв. Отново

Сбогуваме ли се финално с Windows 10 Mobile? Преустановява ли изцяло поддръжката на неуспешната си мобилна платформа Microsoft? Има ли вероятност за нов мобилен Windows в близко бъдеще?

За съжаление отговорът на последното питане е по-скоро отрицателен. С днешна дата Microsoft преустановява поддръжката на всички Windows 10 Mobile базирани продукти. Последното означава, че потребителите на OS-а повече няма да получават каквито и да е ъпдейти или безплатна поддръжка.

Въпреки това все още не можем да кажем край на мобилната операционна система – поддръжката на Windows 10 Mobile телефоните за Office приложенията ще продължи да бъде валидна до 12 януари 2021 година. Тоест приложения като Word, Excel, PowerPoint и OneNote ще продължат да получават ъпдейти и подобрения минимум още година.

Естествено Microsoft съветва своите потребители да мигрират към iOS или Android устройства и там да използват Office екосистемата.

Припомняме, че Windows 10 Mobile дебютира през 2015 година, захранвайки Nokia Lumia 950, 950 XL и 550.

Малко по-късно Microsoft преустанови поддръжката на Windows Phone 8.1, а трябва да допълним, че на 16 декември затваря дигиталните си врати и магазинът на OS-а. Този на Windows 10 Mobile ще бъде достъпен за неопределен период от време.

През 2018 година Microsoft преустанови хардуерните си продажби на смартфони

Апропо, има ли сред нашите читатели такива, които предпочитат/аха мобилната платформа на Microsoft пред тези на Apple и Google?

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини