Соколовци с подписка до кмета, молят да не закриват кметството им

Изображение 1 от 2

    Смолянското село Соколовци искат да запазят кмета си, въпреки че по закон вече не могат да избират такъв. Жителите му настояват за това в гражданска подписка, изпратена на 18 декември до медиите, като преди това е внесена и в деловодството на Община Смолян.

    Основното искане е запазване на Кметството в селото и в подкрепа на сегашния кмет Катя Люнчева, и е получило подкрепата на 89 души, което е 70 % от населението на селото. Жителите на Соколовци застават зад каузата с имената и подписите си, а техни представители вчера са провели и среща с кмета на Община Смолян Николай Мелемов, за да го запознаят с проблема.

    След промяна в Изборния кодекс селото бе лишено от възможността да си избере кмет, но местните са категорични, че в Соколовци трябва да има Кметство и желаят техен кметски наместник да е досегашния кмет Катя Люнчева.

    Жителите на Соколовци признават, че демографската криза е стопила населението до 120 души-предимно възрастни хора, но именно затова молят кметският наместник да остане и настояват общинската управа да се съобрази с волята им.

    „През последните 6 години кмет на Соколовци беше Катя Люнчева, която натрупа достатъчно опит и настояваме да остане на тази длъжност, тъй като считаме, че е най-подходящия човек за това. В новата история на селото винаги сме имали своя управа, а действащият кметски наместник не е просто администратор, а връзка на хората с Общината и другите институции.“, пише още в гражданската подписка, внесена в деловодството на общинската администрация на 13 декември 2019г.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини