Проговори пилотът заснел известното "Тик-Так" НЛО

Изображение 1 от 2

    Американски военен пилот, чийто самолет засне известното и необяснимо тик-так НЛО, проговори за пръв път след необичайната среща.

    Чад Андъруд наруши 15-годишното си мълчание по темата, описвайки поведението на обекта на Тихия океан като противоречащо на физичните закони.

    “Спускаше се от 15 000 на 30 метра височина за секунди, което е невъзможно”, казва той.

    НЛО-то, наречено Тик-так заради кръглата си форма и бял цвят било заснето докато Американските военновъздушни сили се опитвали да идентифицират серия обекти, отразяващи се на радара им над западния американски бряг през ноември 2004.

    Автентичността на кадрите, направени публично достояние през 2017 – бе потвърдена от Пентагона по-рано през годината. Властите признават, че все още нямат обяснение за необичайния обект.

    Вече бяха отхвърлени версиите за климатично явление, самолет или друг летателен апарат и птици.

    Андъруд бил впечатлен най-вече от резките промени във височината и скоростта на обекта.

    “Държеше се по начин, противоречащ на физичните закони. Това привлече вниманието ми. Всеки летателен апарат, без значение дали е пилотиран или не, трябва да се подчинява на законите на физиката. При всички има някакъв източник на задвижване, но не и при НЛО-то ”, казва пилота.

    Обектът бил забелязан на радарите на самолетоносача USS Princeton. Поведението му било толкова необичайно, че се наложило системата да бъде изключена и стартирана повторно, за да бъде извършена проверка за грешки, но операторите продължили да виждат мистериозния обект и след това.

    На 14-ти ноември командир Дейвид Фрейвър изпълнявал мисия, когато забелязал обекта. По-късно обяснил, че НЛО-то се гмурнало под водата, появило се отново на повърхността и изчезнало от погледа му с удивителна скорост.

    След като се приземил, той предупредил Андъруд, който на свой ред се подготвял за излитане, да внимава за необичайна активност.

    “Излетях без да търся нещо конкретно, но самолетоносачът Princeton бе забелязал някакъв обект, които трябваше да проследя. Внезапно радарът изпищя”, казва Андъруд.

    Той не успял да види обекта с очите си, защото бил фокусиран върху заснемането на видеото.

    Така и не бил разпитан обстойно за видяното, но му се наложило да проведе телефонен разговор толкова скоро след инцидента, че нямал време да свали екипировката си.

    “Вероятно 20 минути след кацането разговарях с някого, за когото предполагам че бе от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване. Нямах представа от какъв ранг е човекът, с когото разговарях. Просто ми подадоха телефона и ми наредиха да отговоря на въпросите”, казва пилотът.

    15 години той отказвал да спекулира по темата и да дава интервюта, защото не искал името му да бъде свързвано с манията по малките зелени човечета.

    “Не искам да съм част от тази общност. Ние ги наричаме просто НЛО. Не можах да го идентифицирам. Бе летателен апарат, обект. Това е всичко. Ще оставя предположенията на хората, аз просто съм човека, който засне кадрите”, казва Андъруд.

    Източник: independent.co.uk


     

     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини