Тимъти Шаламей става Боб Дилън в биографичната драма на Джеймс Манголд

Предстои ни да видим филм за живота на една от иконите на американската музика – Боб Дилън. Джеймс Манголд, чийто последен филм „Пълно ускорение“ е сред фаворитите за престижни награди, ще е режисьор на биографичната драма. Той вече е избрал и изпълнител на главната роля – Тимъти Шаламей.

За момента филмът няма официално заглавие. Според някои информации то ще бъде „Going Electric“ и ще е свързано с промяната в стила на Дилън – от фолк към рок музика.

Шаламей е сред най-коментираните млади актьори за последните години. Големият му пробив беше с „Призови ме с твоето име“, за ролята си в който бе номиниран за „Оскар“. За ролята на пристрастен към наркотиците тийнейджър в „Beautiful Boy“ той бе номиниран за „Златен глобус“ и БАФТА. Предстои ни да го видим в едно от най-очакваните заглавия през тази година – новата екранизация на „Дюн“, в която ще изпълнява главната роля.

Манголд пък се прочу с друга биография на музикална легенда – „Walk the Line“ за Джони Кеш с Хоакин Финикс в главната роля. Новият му филм ще е всъщност първият игрален проект за Дилън, след няколко документални продукции за живота му. През 2007 г. в „Няма ме“ Тод Хайнс представи различни етапи от живота на музиканта, изигран от звезди като Ричард Гиър, Хийт Леджър и дори Кейт Бланшет.

Все още не знаем дали Шаламей ще се престраши да изпълнява песните на Дилън. Това определено ще е голямо предизвикателство за всеки, но за момента младата звезда се настройва с уроци по китара.

Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини