Разкриха кой хвърля пачки пари на улицата в британско село

Вече шест години неизвестни хора оставят пачки пари в малкото село Блекхол Колъри в окръг Дърам в Северна Англия. Сега мистерията с "добрите самаряни", както ги нарича полицията, е разгадана, но те предпочитат да останат анонимни.

Парите се появявали на пачки по две хиляди паунда в банкноти по 20 паунда винаги на видимо място, често направо на тротоара.

Двамата благодетели казали на полицията, че неочаквано се оказали с пари и решили да ги споделят. От 2014 г. те направили това в някогашното миньорско селце поне 12 пъти.

Едната от "добрите самаряни" обяснила, че се чувства емоционално свързана с Блекхол Колъри, след като местен жител ѝ помогнал в миналото, и иска да благодари на цялото село.

През последните шест години местните жители намерили и предали на полицията всички намерени пари - 26 хиляди паунда. Според британското законодателство, ако собствениците на намерените пари не могат да бъдат открити или откажат да ги вземат обратно, след определен период от време парите се връщат на тези, които са ги намерили.

Всички все още намерени пачки бяха върнати на тези, които ги намериха.

"Добрите самаряни" умишлено оставяли пари на видно място, където живеят хора с ниски доходи, например пенсионери. Често изчаквали наблизо, за да се уверят, че парите са намерени.

"Много се радвам, че сега можем с увереност да кажем, че не говорим за престъпна дейност, нито за човек с някакво психическо разстройство. Бих искал да благодаря на тези добри самаряни, че се свързаха с нас, както и на честните селяни, които всеки път предаваха парите в полицията", казва служител на полицията в Дърам.

Все още не е известно дали анонимните благодетели ще продължат да оставят пари по улиците на селото, но ако това се случи, всички банкноти, предадени на полицията, ще бъдат върнати на тези, които са ги намерили.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини