Златоград осигури апаратура, наблюдаваща пациентите докато са у дома

Община Златоград успя да реализира здравен проект за дистанционно наблюдение на пациенти докато те са у дома. Проект се нарича „e-Social Health Care” и е финансиран с близо 300 хиляди евро от Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020. Целта му е да се изгради система за телемедицина, за предоставяне на медицински услуги за измерване на здравни показатели на пациенти в домашни условия.
За постигане целите на проекта, Община Златоград обнови общинската сграда „Здравна служба” в едно от големит есела на общината – Старцево и закупи медицинско оборудване за образна диагностика – специализирана мамографска уредба (мамограф), медицинско оборудване, което е част от системата за телемедицина, както и глюкомери и професионални теглови скали.


Осигурено е и хардуерно оборудване и специализиран софтуер, като част от системата за телемедицина, като е обучен и персонал, който да работи със системата.По проекта е изготвен анализ за актуалната ситуация по отношение на електронното социално здравеопазване в общините Златоград, Нестос и Топирос, Република Гърция, и национални и регионални стандарти относно правната рамка на електронното социално здравеопазване в България, Гърция и Европейския съюз.

Системата осигурява измервания в домашни условия на важни здравни показатели - сърдечната честота и ритъм, 24 часов онлайн запис на електрокардиограма (ЕКГ), измерване насищането с кислород в организма, пулс и сила на пулса (SpO2).

Техниката осигурява и наблюдение и скрининг при проблеми със съня, като Обструктивна сънна апнея (OSA), проследяване варирането на кръвното налягане и сърдечна честота, както и измерване на телесната температура с висока точност.
Докладът за състоянието на пациента се изпраща към приложение за мобилни устройства или компютър, а данните се съхраняват и се споделят с наблюдаващия лекар, като се осигурява и възможност за перманентно наблюдение.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
11 юли 2020
Последни новини