12 °C

Вижте наградените ученици и училища в конкурса, посветен на родопските народни будители

Изображение 1 от 3

  „Не само с поощрителна награда, но и с цялото си сърце се включваме в това събитие!“, каза областният управител Недялко Славов на церемонията по награждаване на победителите в ученическия конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ и допълни,че сериозният интерес към конкурса показва колко будни са младите хора и какъв интерес имат към историята на Родопите.

  Славов връчи специалната награда на Областния управител на област Смолян на Николай Шукеров от 11 клас в СУ „Св.св. Кирил и Методий“-в Рудозем и поздрави всички 42-ма участници в конкурса.

  Конкурсът бе обявен на 1 ноември м.г., а от региона със свои разработки участваха 42-ма ученици от VIII до XII клас в училища от общините: Смолян, Баните, Златоград, Доспат, Мадан, Рудозем, Неделино и Чепеларе. Творбите им са оценени от жури в състав: Валя Василева – директор на РИМ „Стою Шишков“-Смолян, Милена Рашкова – учител по Български език и литература, Ирена Недева – учител по Информационни технологии.

  Голямата награда – посещение в Европейския парламент в Брюксел, беше връчена лично от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов на Виктория Барчинкова, ученичка от XII „а“ клас в ППМГ „Васил Левски“-в Смолян. Поощрителни награди получиха Мартин Чавдаров от XII „г“ клас в ЕГ „Иван Вазов“ в Смолян и Ирина Сидерова от VIII „б“ клас при СУ „Антим I“ в Златоград.

  Мария Семерджиева – началник на РУО-Смолян, заедно с евродепутатът Асим Адемов връчиха награди и грамоти на директорите на училищата с най-много включили се в конкурса ученици – ПГИ „Карл Маркс“ в Смолян и СУ „Антим I“в Златоград.

  Ръководители на регионални институции дадоха свои специални награди, а всички, 42-ма ученика, получиха грамоти за активно и успешно участие в конкурса.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 06.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
  06 апр 2020
  Последни новини