Вижте наградените ученици и училища в конкурса, посветен на родопските народни будители

Изображение 1 от 3

  „Не само с поощрителна награда, но и с цялото си сърце се включваме в това събитие!“, каза областният управител Недялко Славов на церемонията по награждаване на победителите в ученическия конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ и допълни,че сериозният интерес към конкурса показва колко будни са младите хора и какъв интерес имат към историята на Родопите.

  Славов връчи специалната награда на Областния управител на област Смолян на Николай Шукеров от 11 клас в СУ „Св.св. Кирил и Методий“-в Рудозем и поздрави всички 42-ма участници в конкурса.

  Конкурсът бе обявен на 1 ноември м.г., а от региона със свои разработки участваха 42-ма ученици от VIII до XII клас в училища от общините: Смолян, Баните, Златоград, Доспат, Мадан, Рудозем, Неделино и Чепеларе. Творбите им са оценени от жури в състав: Валя Василева – директор на РИМ „Стою Шишков“-Смолян, Милена Рашкова – учител по Български език и литература, Ирена Недева – учител по Информационни технологии.

  Голямата награда – посещение в Европейския парламент в Брюксел, беше връчена лично от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов на Виктория Барчинкова, ученичка от XII „а“ клас в ППМГ „Васил Левски“-в Смолян. Поощрителни награди получиха Мартин Чавдаров от XII „г“ клас в ЕГ „Иван Вазов“ в Смолян и Ирина Сидерова от VIII „б“ клас при СУ „Антим I“ в Златоград.

  Мария Семерджиева – началник на РУО-Смолян, заедно с евродепутатът Асим Адемов връчиха награди и грамоти на директорите на училищата с най-много включили се в конкурса ученици – ПГИ „Карл Маркс“ в Смолян и СУ „Антим I“в Златоград.

  Ръководители на регионални институции дадоха свои специални награди, а всички, 42-ма ученика, получиха грамоти за активно и успешно участие в конкурса.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 07.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
  07 авг 2020
  Последни новини