Българинът с мачетето в Истанбул бил под въздействие на силни опиати

Българинът, който нападна хора с мачете в ресторант в Истанбул, по всяка вероятност е бил със силно психично разстройство или под въздействието на силни опиати. Това коментира генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов пред Нова телевизия.

Българинът беше застрелян от полицията в Истанбул в петък вечерта. 32-годишният Милен Бахчеванов нахлул с нож в заведение в квартал „Байрам паша”. Според местни медии нападнал клиенти на заведението, а след това и полицаите, които били повикани на помощ. Не са помогнали нито водната струя и сълзотворния газ на пожарната, нито предупредителните изстрели на полицаите. Бахчеванов е издъхнал в болницата.

В чантата му са намерени Библия и икони. По информация на местните медии българинът е влязъл в Турция на 14 януари. Той има няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи.

„Действията му са били изключително неадекватни. Около час и половина продължават опитите да бъде склонен към споразумение. Но той се е барикадирал, държал се е агресивно”, обясни Ангел Ангелов. „Разследването продължава. До момента нямаме официална информация от турските власти. Очакваме в близките часове да я получим”.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини