Постоянен арест за задържаните с близо 3 кг марихуана, скрита в акумулатори

Задържаните за 2.840 кг марихуана, скрита в акумулатори в камион, ще останат за постоянно в ареста. Това реше Апелативният съд в Пловдив, който потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което спрямо обвиняемите А. А. и Н. К. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Според прокуратурата А. А. е извършител, а Н. К. е подбудител и помагач, който без надлежно разрешително е направил опит да пренесе наркотика през ГКПП „Капитан Андреево“. Дрогата е открита при щателна митническа проверка в акумулатори, превозвани в камион, чийто шофьор е бил Н. К.

Апелативният съд прецени, че въпреки ранния етап на разследване и за двамата обвиняеми има достатъчно данни, обосноваващи подозрение, че те са съпричастни към извършване на престъплението, в което са обвинени. От разпитите на собственика на транспортната фирма става ясно, че тировете често пътували до Турция празни, а обвиняемия Н. К. организирал сделките. Съдът счита, че поради високата мобилност на обвиняемите и за двамата съществува реална опасност от укриване. От друга страна от начина и механизма на извършване на деянието се обосновава и опасност от извършване на престъпление спрямо двамата обвиняеми. Н. К. е осъждан и преди.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Комисарят Молдован
    0 -2
    17:07, 23 яну 2020
    Задържането под стража практически е неофициална репресия!!! Практикува се безогледно на базата на тези шаблонни формулировки, които ги твърди прокурорът и се приемат, но обясненията и твърденията на адвоката мусарятне се вземат в предвид! По принцип това.
Последни новини