Гийермо дел Торо започна снимките на „Nightmare Alley“

Официално стартираха снимките на „Nightmare Alley“, дългоочакваният нoв филм на Гийермо дел Торо. Създателят на „Лабиринтът на Фавна“ си взе кратка почивка, след като спечели две награди „Оскар“ за своя последен шедьовър „Формата на водата“. Новият му филм е екранизация по романа на Уилям Линдзи Грешъм и разказва за мошеник, който обединява сили с психиатърка, за да прибират парите на доверчиви хора.

Освен режисьор, Дел Торо пише и сценария заедно с Ким Морган. „Nightmare Alley“ ще бъде издържан в стила на класическите филми ноар, което се намеква и от първия кадър от снимачната площадка, споделен от продуцента Джей Майлс Дей, който е и продуцент на „Формата на водата“. От снимката разбираме и че Дел Торо отново работи с оператора Дан Лаустсен, заснел последните му два филма „Пурпурният връх“ и „Формата на водата“.

Актьорският състав в бъдещият хит е съкрушителен. Брадли Купър и Кейт Бланшет изпълняват главните роли, а освен това участват Руни Мара, Тони Колет, Дейвид Стретърн, Уилям Дефо и Холт МакКалани. Леонардо Дикаприо трябваше да играе ролята на Купър, но се отказа, заради ангажимента си към новия филм на Мартин Скорсезе „Killers of the Flower Moon“. Снимките му започват през пролетта и актьорът нямаше как да успее и за двата филма.

Малко е да кажем, че новият филм на Дел Торо предизвиква огромен интерес. „Nightmare Alley“ ще бъде разпространен от Searchlight Pictures (бившата Fox Searchlight), но все още няма обявена официална дата на премиерата.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини