Спортуваме и помагаме на Радина и Денислав от Смилян

Изображение 1 от 3
    68 участника ще се съберат утре - 26 януари, на благотворителен турнир по тенис на маса в село Смилян. Турнирът е под надслов "Спортуваме и помагаме на Радина и Денислав".
    Идеята за него е на млади бащи от Смилян, като част от кампанията, която местните хора подеха в края на м. ноември за събиране на средства за лечението на Радина Колаклиева (на 11 мес.), с диагноза микроцефалия и на Денислав Сираков (9 мес.), с диагноза хидроцефалия. За лечението на двете деца в чужбина са нужни средства, непосилни за семействата им. Двамата малки герои се завърнаха на 16 януари от първи курс на рехабилитация в турска клиника, средствата за която бяха събрани чрез поредица инициативи и дарителска кампания, проведени през м. декември 2019 г. За да се помогне за подобряване състоянието на децата е необходимо те да преминат поне 6 двуседмични курса на рехабилитация. Благодарение на средствата събрани от продажбата на календарите на Община Смолян (10 700 лв.), дарени от нея за подпомагане лечението на децата и остатъка от събраната сума от кампанията през м. декември, в началото на февруари децата ще заминат за втори курс на рехабилитация.
    Но кампанията за набиране на средства продължава. Сега организатори на благотворителния турнир по тенис на маса са НЧ „Проф. д-р Ас.Златаров 1927“ – с. Смилян, кметството на селото, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- с. Смилян и Спортен клуб по тенис на маса "Орфей" – Смолян. Надпреварите са на 26 януари (неделя) във физкултурния салон на училището в Смилян, с начален час 10:30.
    Записалите се за участие в турнира са 68 човека от Смилян, Смолян, Мадан, Рудозем, Ардино, Бяла река и Пловдив, които ще се състезават в две възрастови категории: до 15 г. и 15 г.+. Най-младият участник е на 11 г. , а най-възрастният на 67 г. Участниците до 19 г. заплащат такса за участие от 5.00 лв., а тези над 19 г. – такса в размер та 10.00 лв. Тъй като турнирът е благотворителен, предвидена е входна такса за зрители от 2.00 лв. На входа на залата ще бъде поставена и кутия за дарения за желаещите да подпомогнат лечението на Радина и Денислав.
    Организаторите са подготвили благодарствени грамоти за всички участници в турнира, а медалите за призовите 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка от двете възрастови категории се осигуряват от Спортен клуб по тенис на маса "Орфей" – Смолян.
     
    Който иска да помогне за лечението на двете деца, може да го направи и с дарение по следните банкови сметки:
    IBAN: BG15RZBB91551011652281
    BIC:RZBBBGSF
    Титуляр: Радина Фехмиева Колаклиева
     
    IBAN:BG18RZBB91551011561920
    BIC:RZBBBGSF
    Титуляр: Денислав Младенов Сираков
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини