"Арда" надигра "Славия" пред собствена публика

Волейболистите на Арда (Кърджали) надиграха като домакини Славия (София) с 3:1 (22:25, 28:26, 25:16, 25:13 ) в мач от междинния 14-ти кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в зала „Арпезос“.

С това кърджалийци, водени от Иван Халачев, спечелиха изключително важната битка, която противопостави двата тима, заемащи последните две места в края на таблицата. С постигнатият успех домакините взимат глътка въздух, като засега се спасяват от директно изпадане от елита. Победата е втора за състава на Арда, който заема единадесето място във временното класиране със 7 точки. Тимът на Славия остава последен с една победа и 2 точки, като е реално застрашен от изпадане от първата група за следващия сезон.

Волейболистите на Арда не стартираха добре в мача, като играха ролята на догонващ в първия гейм. Тимът на Славия се възползва от колебанията, като диктуваше развоя, спечели първата част и поведе с 1:0 гейма. Втората част на мача бе ключова. След изключително равностойна игра, която излезе извън 25-та точка, в решителните моменти кърджалийци подкрепяни от своята публика показаха повече воля и характер и се наложиха с 28:26, а с това изравниха резултата 1:1.

Успехът даде криле на кърджалийци и в третата част те започнаха с ударното 6:1 в своя полза. До края на гейма те оставиха съперника само на 16 точки. Арда запази възходящата си линия и през четвъртата част, като показа още по-убедителна игра и затвори гейма с още по-голяма разлика, а с това се поздрави и с крайната победа.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини