В Девин готвят санкции за снегопочистващата фирма.Не са доволни от работата й

В Община Девин готвят констативни протоколи, с които да се наложат санкции на фирмата, отговорна за снегопочистването на общинската пътна мрежа. Това съобщават в почивния ден от администрацията на официалната си  страница на общината. От „обръщението“ към жителите става ясно, че снегопочистващата фирма не се е справила с работата си.

За почистването и опесъчаването в общината е отговорна фирма "Виаконсултинг - 5" ЕООД. С дружеството е подписан договор за срок от пет години, считано от 20 декември 2017 година. 

"Видно от създалата се тежка зимна обстановка на 5 и 6 февруари е констатирано, че въпросната фирма няма нужния технически и организационен потенциал, за да се справя с подобни ситуации.

През последните няколко дни в община Девин постъпиха многобройни сигнали на наши съграждани и кметове на села за непочистени и неопесъчени пътища и улици.

През всичките тези дни кметът Здравко Иванов и неговият екип - зам.-кметът Николай Юруков и инж. Димитър Кисьов се включиха активно да координират почистването на пътищата.

Село Осиково остана в капана на снежната покривка, без фирмата да може да реагира, което постави в риск населението и провокира напрежение,се казва още в съобщението.

След бързата намеса на ръководството на общинска администрация пътят за Осиково беше пробит. Както СмолянБГвести писа там хората бяха откъснати от света почти четири денонощия. Вчера /събота 8.02 бел.а./ кметът на селото Велин Палигоров съобщи, че очаква машините да дойдат и да опесачат тъй като пътя бил заледен. Според съобщението обаче фирмата така и не довършила работата си.

Фирма "Виаконсултинг - 5" ЕООД трябваше да продължи работа, като почисти и опесъчи, но това не се случи, казват в съобщението от администрацията.

Наложи се отново намеса от страна на Иванов. Подсигурени бяха машини, които работиха през целия ден и вечерта пътят до Осиково беше отворен при зимни условия", разказаха хронологията на събитията от община Девин и благодариха на гражданите за търпението.

СмолянБГвести  се свърза със зам.кмета Юруков, който обясни че все още не е ясно какви ще бъдат санкциите към фирмата. Всичко обаче ще бъде свързано с договора и неизпълнените точки по него. Не е ясно още дали санкциите ще бъдат финансови или само административни. 


 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
09 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
09 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
09 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
09 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
09 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
09 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
09 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
09 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
09 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
09 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
09 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
09 юли 2020
Последни новини