В Девин готвят санкции за снегопочистващата фирма.Не са доволни от работата й

В Община Девин готвят констативни протоколи, с които да се наложат санкции на фирмата, отговорна за снегопочистването на общинската пътна мрежа. Това съобщават в почивния ден от администрацията на официалната си  страница на общината. От „обръщението“ към жителите става ясно, че снегопочистващата фирма не се е справила с работата си.

За почистването и опесъчаването в общината е отговорна фирма "Виаконсултинг - 5" ЕООД. С дружеството е подписан договор за срок от пет години, считано от 20 декември 2017 година. 

"Видно от създалата се тежка зимна обстановка на 5 и 6 февруари е констатирано, че въпросната фирма няма нужния технически и организационен потенциал, за да се справя с подобни ситуации.

През последните няколко дни в община Девин постъпиха многобройни сигнали на наши съграждани и кметове на села за непочистени и неопесъчени пътища и улици.

През всичките тези дни кметът Здравко Иванов и неговият екип - зам.-кметът Николай Юруков и инж. Димитър Кисьов се включиха активно да координират почистването на пътищата.

Село Осиково остана в капана на снежната покривка, без фирмата да може да реагира, което постави в риск населението и провокира напрежение,се казва още в съобщението.

След бързата намеса на ръководството на общинска администрация пътят за Осиково беше пробит. Както СмолянБГвести писа там хората бяха откъснати от света почти четири денонощия. Вчера /събота 8.02 бел.а./ кметът на селото Велин Палигоров съобщи, че очаква машините да дойдат и да опесачат тъй като пътя бил заледен. Според съобщението обаче фирмата така и не довършила работата си.

Фирма "Виаконсултинг - 5" ЕООД трябваше да продължи работа, като почисти и опесъчи, но това не се случи, казват в съобщението от администрацията.

Наложи се отново намеса от страна на Иванов. Подсигурени бяха машини, които работиха през целия ден и вечерта пътят до Осиково беше отворен при зимни условия", разказаха хронологията на събитията от община Девин и благодариха на гражданите за търпението.

СмолянБГвести  се свърза със зам.кмета Юруков, който обясни че все още не е ясно какви ще бъдат санкциите към фирмата. Всичко обаче ще бъде свързано с договора и неизпълнените точки по него. Не е ясно още дали санкциите ще бъдат финансови или само административни. 


 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини