Левски - ЦСКА чупи рекорд по посещаемост през ХХI век

Днешното вечно дерби между Левски и ЦСКА ще отбележи рекорд по посещаемост през новия век, показват данните от продажбите на билети.

Заслугата за това е основно на привържениците на Левски, които се мобилизираха в последните дни, за да помогнат на клуба си в тежката финансова ситуация след проблемите със собствениците му.

Левски и ЦСКА са играли общо 54 пъти от 2000 година насам, припомня "24 часа". Според официалната статистика само веднъж от тези 54 пъти двубоят е бил с посещаемост над 25 хиляди зрители.

Това се случва на 21 октомври 2017 г., когато според подадените данни на Националния стадион “Васил Левски” е имало 25 107 зрители. Мачът тогава завършва 2:2 с голове на Яблонски и Прохазка за Левски и две попадения на Тиаго за ЦСКА. Португалецът сега е под въпрос за мача, което ще е голям удар за "червените".

Ден преди поредната битка между Левски и ЦСКА бяха изкупени малко над 20 000 билета. Отделно от това Левски продаде над 3000 абонаментни карти за домакинските си мачове, които важат и за двубоя с ЦСКА на стадион “Васил Левски”.

Очакванията са в деня на мача активността да продължи и на националния стадион да има над 25 000 зрители, като това ще се случи въпреки решението на част от запалянковците на ЦСКА да бойкотират мача, за да не влизат средства в касата на закъсалия финансово съперник.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини