Николай Митков отчете първите 100 дни от мандата си

На 15 февруари изтекоха първите 100 дни от управлението на кмета Николай Митков и екипа му начело на община Първомай. В интервю за Parvomai.NET той направи отчет за периода.

Т.К.: Кое се оказа най-голямото предизвикателство през първите 100 дни на поста Ви като кмет на община Първомай?

Н.М.: Предизвикателствата се оказаха много…Поех поста с  голяма отговорност, с мисъл за това, което в предизборната кампания бях се ангажирал и с ясна цел -  кметската институция да бъде издигната на по-високо ниво,  общината ни да бъде успешна, развиваща се. Защото такива са очакванията на хората. За съжаление, направеният финансов одит на общината показа наличието на огромни задължения - над 4 милиона лева на червено. За част от тях бях наясно, но други – като задълженията към НАП, неразплатените заплати, прехвърлянето на пари  от държавно делегираните дейности към местни разходи и изпразнената набирателна сметка на общината. се оказаха изненадващи за мен. Нямах представа, че в последните месеци на мандата си предишното ръководство е успяло да заложи толкова много финансови капани. Така че  първото предизвикателство към мен и екипа ми бе Община Първомай  да намалява дълга си, като това  не  е за сметка на доброто управление или услугите, които трябва да осигуряваме на хората, а напротив. Ще търсим финансиране, което да подобри инфраструктурата ни и условията за живот, защото нашите съграждани го заслужават.

Т.К.: Какво успяхте да направите за това време?

Н.М.: Екипът ни, още от първите дни на мандата  трябваше да разглежда и утвърждава програма за управление на общинската собственост, структура и бюджет в условията на финансов недоимък и нерешени от години проблеми. Очакванията на жителите на общината след 16-годишното управление на моя предшественик са изключително големи. За решаване на една част от проблемите са  заложени средства в бюджета за тази година, а тези, за които са необходими по-сериозни суми, са в инвестиционната програма. Стараем се  да са в рамките на целевите средства, които държавата отпуска и във възможното, което общината може да си позволи като разход от местни средства. Конкретно говорейки, това, което се случи в тези три месеца не е нито много, нито малко. Успяхме да кандидатстваме за финансиране от държавния бюджет за реконструкция на ул. „Стефан Стамболов“, за която с Постановление на Министерски съвет ни бяха отпуснати 1 400 000 лева. Стегнахме финансовата дисциплина, свиваме разходите и търсим съдействие и на държавно ниво за издължаване на вече направени такива.  В разговори и с областния управител и с отговорните институции търсим решенията на поставените от хората проблеми, свързани с инфраструктурата на общината. За огромно мое съжаление трябваше да увеличим такса смет. Това обаче е резултат на дългогодишно отлагане на проблема. Нашата община е сигурно единствената, в която от 2011 година не е повишавана такса смет, напълно в разрез с нормативната уредба и  това е решение, изцяло подчинено на популистки виждания. От 1 януари е вдигната почти двойно цената на отчисленията за тон отпадък от 58 на 95 лв. Това заедно с повишаване на минималната работна заплата наложи и повишаването на такса „Битов отпадък“ за жителите на общината. Да, това не бе леко решение, но още веднъж искам да подчертая, че бе належащо с оглед и  на неразплатените над 360 000 лева, дължими към депото в Асеновград. Същевременно, в изпълнение на желанието ни за подкрепа на културните институции в общината освободихме читалищата от такса смет.  

Т.К.: Има ли промени в приоритетите при управление на общината?

Н.М.: Това, което съм поемал като ангажименти са били реални неща, които трябва да се случат в един мандат. Наясно съм, че като се каже, че нещо ще бъде направено, хората очакват веднага да се случи, но има неща, за които трябват повече средства и време. Най-важните приоритети за община Първомай са  инфраструктурата – необходимо е възстановяване на пътната настилка, ремонт на улици в града и селата, осигуряване на места за отдих, изграждане на детски и спортни площадки. В социалната сфера е необходима грижа за най-уязвимите групи в обществото, трябва да се стимулира раждаемостта в общината, да има преференции за младите семейства, дори общината да подпомага млади семейства с репродуктивни проблеми по метода „ин витро”. Необходимо е да се повиши сигурността по места, особено по селата, да се подобри жизнената среда на хората, да се осигури защита на населението от бедствия и не на последно място да се работи за осигуряване на достъп до качествено образование и здравеопазване. Това са приоритетите, от които няма да отстъпя, защото за мен е важно хората да се чувстват добре в своя град и община.

Т.К.: По какви проекти ще работите през 2020 г.?

Н.М.: Това е последната година от изтичащия програмен период на  европейските  програми затова ще се насочим към стартирането на подготовката за проектиране и набелязване на целите за следващия програмен период. Междувременно ще търсим средства от други донорски програми, през държавен бюджет, за което разчитаме на помощта на различните министерства за подмяна на тротоари и улична мрежа в населените места. Очакваме решение от страна ВиК Пловдив за стартиране на проекта  за довеждащия водопровод на град Първомай, тъй като има големи загуби на вода. Търсим и възможности за подобряване на водоснабдяването  за селата Поройна,  Дълбок Извор и Искра.  

Надявам се да приключим и процеса по предаване на Пречиствателната станция към ВиК Пловдив, която вече 4 години товари бюджета на общината с над 200 000 лева годишно, а не е направено необходимото, било заради бездействие, било заради нехайство от страна на  предишния кмет, тя да бъде прехвърлена. В момента, заедно с Областния управител се опитваме да намерим разрешение на този проблем, за който се е самосезирал и Управляващия орган и общината е застрашена от огромни санкции.

Т.К.: Как виждате инфаструктурното състояние на общината?

Н.М.: Това е основен проблем, с който всички ние се сблъскваме ежедневно.  Няма тротоари, няма и канализация. Затова твърдя, че ако искаме да задържим и жителите, и инвеститорите в общината трябва да направим инфраструктурата добра и  удобна. Предстои ремонт на неремонтирания участък на „Бр. Миладинови – юг“ и на улиците „Рожен“, „Сребърна“, подновяване на тротоарите в централната градска част, изграждане на  пешеходна алея покрай южната част от оградата на ДГ „8 март“ и др.

Т.К.: Как оценявате инвестиционния климат? Какво ще направите за подобряването му?

 Н.М.: Мисля, че в общината има добри инвестиции, има хора, които добросъвестно и с грижа развиват своя бизнес, създават работни места. Но съществува един основен проблем,  който те поставят – липсата на квалифицирана работна ръка. Затова и едно от нещата, които стартираме са разговори с бизнеса и училищата  за разкриване на нови професионални паралелки, дуално обучение, преквалификация с цел задоволяване нуждите на инвеститорите от  знаещи и можещи работници. Същевременно обмисляме и общинска наредба, с която да предложим възможности за подкрепа на бизнеса от страна на общината. Такава наредба скоро ще бъде представена за обществено обсъждане.

Т.К.: Каква е равносметката Ви? Каква оценка бихте си поставили?

Н.М.: Равносметка правя всеки ден… За мен е важно какво мислят хората за случващото се през последните три месеца. Да, това не е много време, но считам, че са направени първите крачки напред. Защото в кампанията хората повярваха, че ще започнем промяна, ще направим така, че общината да се развива. Ще бъдем отворени и открити към хората. В решенията си се  ръководя от мненията на експертите и когато трябва да се прави политика, насочена към решаване на проблеми в общината, търся мнение, съгласие и единство с кметовете на населените места, защото те познават най-добре проблемите и с общинските съветници. Така че оценката е тяхна.

Т.К.: Какво си пожелавате за оставащите 4 години без 100 дни?

Н.М.: На себе си и екипа си пожелавам сили и мъдри решения, защото това очакват хората от нас. Но ще си позволя от тази трибуна да пожелая на моите съграждани, на всички жители на общината да бъдем здрави, борбени, да отстояваме интересите на общината, за да я превърнем заедно в едно по-добро място за живот.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (76)

  • 1
    12
    123
    29 -10
    08:03, 18 фев 2020
    Смешник!И той не си вярва.За сто дни яко се зашепи, а другото си е бля-бля. Хората ясно го виждат!
    • Да
      Давайте
      19 -10
      08:34, 18 фев 2020
      Всички които досега са зашепвали ,ще заблеят хорово .Носталгията по изгубените привилегии ще ги направи злобни и агресивни...Нека плюенето започне сега...
  • 2
    22
    2211
    31 -6
    08:28, 18 фев 2020
    Знаем кой предварително ти написа отговорите на зададените въпроси,които ти даде журналето,което работи за теб.Защо не споменаваш за вдигнатите кметски заплати.Купи си чисто нова кола туйота.и в момента чакаш за хубав н омер от КАТ. Каквото и да говориш на нас гражданите знаем че нищо няма да се случи и само ще има прах в очите.
    • 11
      1122
      36 -7
      09:12, 18 фев 2020
      Ангел Папазов откраде 5 000 000лв. само от бюджета на общината отделно комисиони от строители. няма ли да го дадеш на прокурор г-н Кмете? Дечко Петков ощети общината с погребалната си агенция и още редица далавери той няма ли да отговаря пред съда? за 100 дни искаме да има повдигнати обвинения към тези мародери.
    • Ще
      Ще има
      20 -10
      09:18, 18 фев 2020
      Всичко ще има,и обвинения и арести,спокойно!Всички ще бъдат наказани!Те така или иначе не могат да живеят спокойно,че много им се събра от ноември насам!
    • Кк
      ККК
      14 -2
      18:59, 18 фев 2020
      Няма нищо лошо в новата кола.Даже е и правилно.Няма нищо лошо и в високата заплата.Няма душа в теб другарю Митков.Като слушам как се държиш с хората си.Те са потресени от твоето отношение към жени даже.Смятам,че няма да устискаш дълго.Лоши работи говорят хората.Особено за Дебъреца.Ще ти изяде главата.Друг мандат няма да имаш.Твоите го говорят из града.Как ще изкараш и тоя не знам.
    • 44
      4444
      26 -7
      19:45, 18 фев 2020
      До кога в Общината ще се разнасят Янка Мущанова Минка Христева. Ангел Муратев Марияна Янева и други Папазови и Дечкови доносници. Кмета да вземе спешни мерки. Уволнение!
  • 3
    То
    Той
    24 -5
    08:30, 18 фев 2020
    Всичко това съм го слушал на последния пленум на БСП .следват бурни аплодисменти от другарите .
    • Кк
      ККК
      8 -3
      23:03, 18 фев 2020
      На този с многото четворки искам да кажа.Ако до тези хора опряхте в общината да ги гоните.Като чувам и кой други си тръгват.Жална му майка на кмета.Не търсете реваншизъм.Гледайте кой работи и кой не.Да не се окажат после други хората на Папазов и Дечо.Не тези.Но трябва време.А Кмета май го няма.От него искат да гони,да уволнява.
  • 4
    На
    Надежда
    17 -16
    10:05, 18 фев 2020
    Щом намери смелост да посочиш вината на предшественика си за многото му провали при управлението на общината,значи има надежда нещата да потръгнат.Сега топката е у Вас. Успех!
    • Оп
      оптимист
      21 -3
      11:04, 18 фев 2020
      Надежда всяка оставете. И той е виновен, ако има вина, а сега вече открито трупа нова.
  • 5
    00
    007
    27 -6
    10:09, 18 фев 2020
    Какво ще разкрива и той краде с Папазов,и той беше на хранилка. Сега какво ще разкрива собствените си далавери.
  • 6
    00
    006
    23 -10
    10:29, 18 фев 2020
    Една година преди края на мандата, Папаза изгони Митков и назначи гербаджията Митко Недев. Големите золуми са направени през последната година на Папаза заедно с Герб.
    • Та
      така
      22 -12
      11:56, 18 фев 2020
      Точно така! Папазов, Недев, Дечо, Владо Ангелов, действаха и окрадаха каквото беше останало!!! Не ги е и срам...
    • 00
      005
      20 -4
      12:40, 18 фев 2020
      А кой сега кара нов джип, че и още един от компанията кара такъв? Кой беше вторият човек в общината 8 години? Шарени пилета...Ама то в БСП винаги е било така, та ...
    • Що
      Що пък
      5 -16
      13:07, 18 фев 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • №8
      №8
      18 -2
      16:35, 18 фев 2020
      До 006 ...кога бе тая Папазов изгонил Митков накрая на мандата? Папазов не посмя да го изгони Митков, Дечо се оправдаваше няма за кога, няма смисъл то края на мандата дойде. Дон Домат така и не дочака Гергов да се върне от Швейцария и да му каже какво да прави с Митков.Попова пък вместо да се разправи с основния опонент на герберастите от БСП взе ,че посегна на Руждито и постави уйковото пияно недорозумение Недев на неговото място. А Митков просто си взе отпуските и болничните и се потопи дълбоко на дъното , за да си тригне 2 седмици преди края на мандата с възможността да блее основния си лайт мотив сега - нямам нищо общо с предното управление, те Папазов и Дечо забатачиха общината.
    • Ге
      ГЕРБ
      13 -3
      18:46, 18 фев 2020
      Какъв Гербаджия е Недев,та той работи против ГЕРБ.
    • Ко
      КОЙ
      11 -5
      23:12, 18 фев 2020
      Митко Недев мой човек,беше назначен на мястото та Ружди.Митков си тръгна към края на лятото от общината.И ако твърдиш,че е изгонен Къса ти е паметта.Има обръщение и то в нета.Кога си тръгна и защо.Не манипулирайте общественото мнение с измишльотини.Или така ви отърва на вас комунистите.Сега да сте чисти.Закъсняхте с много.Митков краде барабар с другите.
  • 7
    Бн
    БНФ
    20 -3
    11:12, 18 фев 2020
    Днес се навършват 147 години от смъртта на Васил Левски.През 1873 г. на 18 февруари е изпълнена смъртната присъда - край София е обесен Апостола на свободата.За безсмъртния Апостол на българската свобода Дякон Игнатий - Васил Левски е казано и написано много. В близкото минало някои псевдоисторици изписаха тонове мастило за да "докажат" невярната теза, че Левски едва ли не демонстративно "хвърлил расото". Но никой не може да скрие истината, че до края на живота си Васил Левски е бил силно религиозен православен християнин.Преди обесването на Дякона поп Тодор Митов отишъл да го изповяда и причасти. Свещеникът казал: "Дяконе, ще те пратят на далечен път. По-добре е да вземеш светото причастие, защото по пътя може някое нещастие да те стигне". Левски отговорил, без да изпада в униние: "Знам, знам какво нещастие ще ме постигне". След това се изповядал и приел светото причастие. Тома Васильов съобщава, че поп Тодор разказвал, че "изповедта била много кратка: Отче, помоли се за грешния дякон Игнатий." И добавил: "Отче, не забравяй да ме поменуваш в молитвите си като Дякон Игнатий."Това са само малка част от фактите. И ние като българи и като хора трябва да се гордеем, че освен безсмъртен революционер и ръководител на българската национална революция Васил Левски е духовно и морално извисен човек, възпитан в непреходните ценности на Светото Православие.Поклон пред светлата му памет!
    • 88
      888
      23 -5
      12:39, 18 фев 2020
      Дядо попе, този горе на снимката не е Левски!Това е Митков!Мисля,че няколко" човека" го избраха за кмет преди 100дни!Днес иска да се похвали ,че си е увеличил заплатата двойно и също толкова пъти е увеличил и данъка на първомайци!Какво ли ни чака още за предстоящите 3-4 години!Ужас!!!!!!
    • Пи
      питагор
      14 -9
      12:46, 18 фев 2020
      минаха 100 деня жъ минат още 100, 200, 400, 1100 и пак същите благопожелания ще са валидни. от комунисти нищо не може да се очаква те само приказват ще направели ще, ще ще ще..... търпите и гледайте сииря времето си тече а пожеланията ще си останат.
    • Бн
      БНФ до 888
      11 -4
      13:34, 18 фев 2020
      Знам много добре кой е на снимката,и съм нямал никакво намерение да правя какъвто и да е аналог между едния и другия.Няма и ред написан в Първомайнет по повод смъртта на националната ни светиня Апостола на свободата,и аз почуствах вътрешна потребност като българин да го почетем и сведем глави на този ден. Аз не съм "дядо поп",а вие сте срам и позор,и оня другия също,който отрицателно е отбелязал статията.
    • Дж
      джонгата до БНФ
      14 0
      15:51, 18 фев 2020
      Не са и платили на КирИАкова за да има материал за Апостола!
  • 8
    Сл
    случи се
    13 -8
    13:15, 18 фев 2020
    Едно от нещата се случи.Уличното осветление вече свети през цялата нощ. Така, че още много неща се надявам да се променят към по хубаво.
    • Да
      да,бе
      12 -4
      13:22, 18 фев 2020
      Уличното осветление свети и в 8 сутринта.
    • Кр
      кривия
      8 -3
      20:26, 18 фев 2020
      Свети щото няма кой да го прави.Оня Иван напусна общината ище свети докъто не назначат нови.
  • 9
    До
    До 005
    11 -7
    13:44, 18 фев 2020
    Вий сега ще видите какво ще карат Папаза и Дечо... хеликоптери!!! Досега хвърляха прах в очите със счупени коли, сега да видите, не могат да си похарчат парите!
    • 00
      006
      10 -5
      13:48, 18 фев 2020
      Пък Давчева-******** да видите... крала и тя крала, та се не спряла ха-ха
      Пък вий си обсъждайте тука
    • 3,
      3,14
      11 -2
      20:04, 18 фев 2020
      Тя Давчева крадеше тайно, чрез граждански договори. И Пари на ръка от Дечко Погребалката.
  • 10
    Сл
    Слаба журналя
    14 0
    13:51, 18 фев 2020
    Най- слабата журналистка, най- нагласените въпроси. Нека кмета с ясни и конкретни думи да назове направеното, и всеки ден си поставя малки, но изпълними цели. Това интервю ми звучи като " ще стане, ама друг път".
  • 11
    Мо
    Мост
    16 0
    13:53, 18 фев 2020
    Има ли виждане за разнебитения надлез?
  • 12
    12
    123
    24 -5
    14:49, 18 фев 2020
    С този зам.кмет/АНГЕЛ АНГЕЛОВ/от Дебър нещата няма да му се палучат ама никак.Докато той му е съветник до никъде няма да я докара Митков.Толкова ли е прост и глупав ,че не се усеща на къде го
    бута това момче,също като Борисов и Цветанов ,той го дърпа надолу,
    • 12
      1220
      19 -5
      15:59, 18 фев 2020
      Абе те много хора се опитват да му намекнат,но той от дума не чува!Сам ще падне в капана спокойно!Нека го съветва и още и още и още!
    • Бо
      Бонбонев
      22 -4
      16:40, 18 фев 2020
      Какав зам.кмет е тоя дръгльо - в Дебър имат кметски наместник. То това няма акъл за пъдар, камо ли за зам.кмет. Чакайте още червени назначения от групата на "Пияната шайка"
    • Кк
      ККК
      17 -2
      18:08, 18 фев 2020
      Новия прякор му бил Ценко Чоков.За Дебърчето става въпрос.
    • Ти
      Тиганев
      11 -3
      19:39, 18 фев 2020
      Георги Джаков, новият завеждаш ентусиазма на Митков! Новият главен съветник!~
    • 68
      681
      25 -2
      19:47, 18 фев 2020
      Оня БАЙ ГАНЬО дебърския с червените бузи едвам завърши СПТУ-то вчера,а вече днес и той се мисли за фактор.Да отива да си мие количките на автомивката по му прилягаше..Докъде са я докарали първомайци,нямам думи.
  • 13
    Ти
    Тиганев
    19 -5
    15:42, 18 фев 2020
    Митков, синоним на крещяща некомпетентност, алчност и злоба. С вечно блеснали от весели растения очи. Как сега научи кой и колко окраде от общината. Ако не знаеш къде е прокуратурата да те заведем да и покажеш престъпниците .За тях , не зная но ти скоро ще си обект на нейното внимание
  • 14
    03
    0336
    19 0
    16:21, 18 фев 2020
    Че те културните дейци наравно със сиганите в маалата и едните и другите сте ги "освободили" от такса смет !И за чия сметка? На некултурните, на несиганите, бачкаторите, кореняците в града които ще изнесат тежаестта на таксата смет "културтрегерите", които не могат да творят без саламите на Инфантис и виното на Загрей и на сиганите.
  • 15
    До
    До ВЪЛЧО
    14 0
    16:36, 18 фев 2020
    Учете правописа! КапитализмЪТ се крепи на...., но когато се крепи и на грамотността и на реалната самооценка не е чак толкова лош. Откъде се извъдихте толкова смел и "умен", Вълчо?!?!?!
    • 43
      4334
      2 -6
      18:00, 18 фев 2020
      Един не знае правописа,друг не може да чете!Велчо... Виж коментара
    • Пи
      питагор
      9 -3
      18:14, 18 фев 2020
      ъм той в пърумай е така ва един знае едно друг друго а взети заедно нищо затова и митката е кмет затва и положението е тъкъу
    • Пр
      Правопис
      1 -1
      18:39, 18 фев 2020
      Вълчо, Вълчо!!!
  • 16
    То
    Той
    16 0
    18:55, 18 фев 2020
    Мараджиев подал оставка, хайде Катенце до кога ще чакаме.Виж какво правят разумните хора.
    • Ма
      Масажистка
      18 -1
      19:01, 18 фев 2020
      Какъв разум у тая. Можеше само да разтрива вратовете на депутати в пленарна зала.
    • До
      До Масажистка
      3 -9
      20:19, 18 фев 2020
      Ами ти и това не можеш.За нищо не стваш. Виж коментара
    • Ек
      екс.д.Дедеф
      5 0
      20:16, 19 фев 2020
      Завеждащия ентусиазма на К., Миши Лаки да ти свие една,та да се отрежеш в любеновска - нирвана
  • 17
    Пи
    Питам
    12 -1
    19:23, 18 фев 2020
    А бе тоя Велчо да не би да е комунист.
    • Ка
      Карамел Муков
      12 0
      19:48, 18 фев 2020
      Дебър няма кметски наместник. Има главен специалист по ГРАО.
    • Да
      Да да
      9 -1
      21:15, 18 фев 2020
      Капитализма се крепял на страх интересно комунизмът на какво се крепеше
  • 18
    Др
    Друг пита
    12 -1
    19:53, 18 фев 2020
    А Митков дали е социалист или капиталист комерсиалист .е само питам къде е социалното .
    • Ст
      стар комунист
      6 0
      18:57, 19 фев 2020
      Трябва да ви кажа,че и той не знае какъв е.Парите привличат всички без изключение,но когато си на високо се вижда всяка твоя стъпка!
  • 19
    Ст
    Стига птайте
    10 0
    20:07, 18 фев 2020
    Абе ко са мотаете айде на джипа и към басейна щото и той отлетя
    • Ме
      Мечо
      10 0
      20:24, 18 фев 2020
      Отлетя към Струмица за 1500 лв. на смъртник, после в Хадес.
  • 20
    Пи
    Пита
    13 -10
    20:09, 18 фев 2020
    Драги злобари, начесохте ли си анонимно езиците. Оправихте ли всички. Нали знаете че няма анонимни всичко се следи и се знае. Най много плюят онези изгубили хранилката на общински и председателски постове. Нали?!...
    • Пи
      питагор
      10 -3
      20:17, 18 фев 2020
      знае се другия път нимой плаши хората нищо ни съ знае тва да не ти е по филмето дето ги гледаш
    • Пи
      Питанка
      5 -5
      20:27, 18 фев 2020
      Подаден е сигнал до Прокуратурата за теб и ще се разбере скоро Кой си.
    • Пи
      питагор
      10 -1
      06:45, 19 фев 2020
      И за какво по точно ще ме разследва прокуратурата аку не е тайна обясни да знам како да учаквам щото тя прокуратурата се ползва на ляб на място в та държава.Явну много филми гледаш.
  • 21
    Ан
    анонимник
    8 -4
    20:09, 18 фев 2020
    Другарю Велчо Христев, жална му майка на капитализЪма с тия два стълба.Само се чудя след като ни убие страхът, после аджеба как ще се превърнем в подлеци.Между другото обаче след като сме на тая тема е хубаво да научите ,че да чувстваш страх не е знак за слабост.Способността да се страхуваме е сред основните функции на мозъка. В действителност, липсата на страх е знак за сериозно увреждане на мозъка.
    • Ли
      Лиса
      4 0
      06:03, 19 фев 2020
      Вълчо няма как да те разбере.
    • Пи
      питагор
      3 -1
      07:17, 19 фев 2020
      Ава чувстовот за страх не е слабост убаче зависи страха от какво е ва. Ве искате като в кумунизма хората да ги е страх ут всичко ве си мислите че комунизма се е върнал ва димек заради това че не ми харесва комунизма и местните управляващи някаква питанка ме заплашва че била подала сигнал до прокурора ва ако това не са мракобесни комунистически похвати здраве му кажи до къде стигнаха хората в то град ва. Придставяте ли си в главата на та питанка каква каша е ва щом за едно недоволство от кумунизма и управлението е готова да та фърли на свинетата ва. Ве явну ни сте живяли приз комунизма да видите ко е страх ва не да тъ е страх ут болест жуотно и т.н. а да тъ е страх изобщо да говориш да мислиш щото около тебе сички са като питанката готови веднага да те предадат на чичко прокурор знайш ли колко съдби са унищужени така ва. То и сига е така ва за повечето хора ва яз затова съм казал чи комунизмъ ни си е отишъл щото видите чи 30 гудини минаха а питанката пак със сигнали плаши ва.
  • 22
    Въ
    Въй
    12 -1
    20:38, 18 фев 2020
    Като ви чета се пренасям 1954г. Дали и Белене няма да отвори врати това ли ни насаждате .
  • 23
    Ве
    Ветеран.
    8 -3
    07:07, 19 фев 2020
    Аз ви казах хора с 8 клас са на влас а щом са избрани такива значи са избирани от хора с начално и изобщо без убразование и никво виждане за политика и обстановка в Бг 4год така освен прукоратурата ко не влезне в общината ние си мълчим а то герой сега къде беше предишния мандат та ся се едно е жертва без да е знаел кво е състоянието ха ха вярват ти ма само от махалата
    • 00
      0007
      8 -6
      08:12, 19 фев 2020
      То като гледам правописа ви и вий спадате към групата на необразованите, вечно мрънкащите, но същевременно всичко знаещи и можещи! Я се спрете, от злоба и завист не виждате по далеч от носа си!
    • Пи
      питагор
      4 -5
      08:30, 19 фев 2020
      Ти пу правописа ли съдиш кой какво може ва. Ъм дай тугава в администрацията да назначим сички учители пу български език ва да са чувстваш удволетвурен ва. Аман ут тъкъй хора сичко мара втасала и правопис тръгнала да дири.
  • 24
    Ве
    Ветеран.
    9 0
    07:11, 19 фев 2020
    Викне Иван Гешев да види кое положението га си чис ти и толко липси като има доведи прокоратурата и почни на чисто ама да не стане фал а
    • Пи
      питагор
      6 -5
      07:40, 19 фев 2020
      ъм ветеране те ни искат прокурора да иде в общината ва тука някаква питанка иска прокурора да репресира бай ви питагор придставяш ли си ва.
  • 25
    Ве
    Ветеран.
    7 -2
    15:31, 19 фев 2020
    Тва са червените оствиги да теглят ем и ние ще теглим с тях това е лошото заради тъпани
  • 26
    Аф
    Аферист
    12 -2
    16:04, 19 фев 2020
    Другарю Велчо Христев ти като един от първите капиталисти в града ни знаеш кои са стълбовете на капизма по себе си. Тези стълбове заедно с банка „Хеброс” ти взеха къщата а имуществото в нея дълго време стоя за продан във фоайето на банката. Сега си върл комунист защото си беден като църковна мишка. Цоцай от новата местна власт защото и тя ще пресъхне в твоите и в ръцете на твоите другари.
    • 11
      111
      12 -1
      19:05, 19 фев 2020
      По времето на комунЪзма един зам.директор на птицекланницата/върл комунист/ беше измислил иновативен метод заклано пиле 1,5 килограма, минавайки през хладилника да става 2 килограма.Планова икономика ,какво да се прави.?
    • До
      До 111
      6 -1
      06:30, 20 фев 2020
      Браво, 111!!!!!!!!! Има още хора с памет в този град!!!!!
  • 27
    Ис
    Истината боли
    14 -2
    17:39, 19 фев 2020
    Г-н Митков престанете да лъжете невинните граждани .
    Тези пари които ги говорите не бяха ли отпуснати с постановление на Министерски съвет от излишъка на Държавния бюджет.
    Но Вие сте свикнали да лъжете !!!
    но на лъжата краката са къси!!!
  • 28
    Ил
    илюзия на М - екотелото
    9 -1
    21:46, 19 фев 2020
    100 дни - продукт на порочното съвокупление на властта с червения партиен произвол
    • Ис
      Истината
      3 -1
      19:45, 20 фев 2020
      Г-н мекотело Митков си спечели честно изборите и стана кмет,сърдете се на Попова,Давчева и сие , хората които тайно подкрепяха и работеха за Папазов.
    • 55
      556
      2 0
      06:17, 21 фев 2020
      "Честно" си спечелил изборите - страхотен виц
Последни новини