Самодейците от Градина продължават с проекта си за камерна сцена

    С мартенички и лакомства самодейците от село Градина събраха 380 лв.от благотворителния си пазар.

    В два последователни пазарни дни те предложиха на жителите и гостите на селото собствено производство и смятат да продължат така до 2 март.

    Пазарният ден в Градина е понеделник. Сергията е разпознаваема не само с червено-белите пискюли, излезли изпод ръцете на сръчни жени, които иначе се изявяват с пеене и танци. Разпознаваема защото търговците предлагат стоката си с много настроение и усмивки.

    Преди няколко месеца с помощта на благотворителен концерт събраха средства и самодейците успяха да превърнат фоайето на читалището в малка зала. Сега целта им е тя да стане камерна сцена, на която да се изявяват те и децата от училището и детската градина.

    През декември от благотворителен Коледен базар събраха 1044 лв. и вече разполагат с „внушителна сума“ от около 1400 лв. Към идеята да продават мартеници са добавили и желанието на мнозина да помогнат – с лакомства, ръчни плетива или дори с книги втора употреба.

    Освен от пари ентусиастите се нуждаят и от техническа помощ. С радост биха се възползвали от уменията на майстори – мазачи, ел.техници и др. Но са благодарни на всички, които са готови да ги подкрепят – като предложат своя стока или си купят нещо от сергията им.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини