Нова телевизия сваля от ефир кореспондента си в Брюксел

Нова телевизия е решила да прекрати отношенията си с кореспондента си в Брюксел и Рим Антоанета Николова, съобщи сайтът Euractiv.

Въпреки че не е уведомена официално, тя е научила, че сътрудничеството ѝ с медията е прекратено.

Според Euractiv причината е присъствието ѝ сред групата български журналисти при отразяването на двете посещения на главния прокурор Иван Гешев в Брюксел (на 2-3 декември и на 5 февруари). Към момента потвърждение на тази версия няма нито от Нова тв, нито от Николова.

Euractiv допълва, че българските кореспонденти в Брюксел не са били поканени да отразят нито едно от двете посещения, но въпреки това са направили репортажи.

Именно от второто посещение на Гешев бяха скандалните реплики към журналиста от "Биволъ" Атанас Чобанов. Тогава Антоанета Николова задава на главния прокурор въпрос във връзка с първата публична забрана на български гражданин да влиза в САЩ заради корупция. 

Днес журналистката е трябвало да отразява срещата на върха на ЕС за Нова телевизия. Последно медията излъчи нейна информация от Брюксел на 18 февруари - за подкрепата за България в преговорите за пакета "Мобилност".

"Въпреки всичко Николова ще отрази срещата на върха, като кореспондент на EURACTIV България. Предложение за новото сътрудничество й бе отправено днес и тя го прие без колебание", допълва брюкселското издание.

"Много се радвам на това развитие. Всяко зло за добро”, коментира Николова пред EURACTIV. Тя е работила като дългогодишен кореспондент на Дойче веле, Скай Италия, bTV и Нова телевизия.

NOVA публикува официална позция:

Позиция на NOVA във връзка с разпространена фалшива информация

Уважаеми колеги,

По повод разпространената фалшива информация за уволнение на кореспондента на NOVA Антоанета Николова, заявяваме следното:

Антоанета Николова не е уволнена от Нова Броудкастинг Груп. Като журналист на свободна практика ние работим с нея по стандартния начин – хонорар за всеки излъчен материал, като поредното плащане към фирмата на Антоанета Николова коректно и по график беше извършено тази седмица. 

Мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп категорично вярва, че работата на медиите ни с колеги на свободна практика не би трябвало да ограничава и спира възможностите за професионално развитие на ресорните ни журналисти.

Искрено се надяваме на коректно отразяване на фактите и немултиплицирането на откровени лъжи.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини