Ученици от Кърджали „влязоха“ в телевизионното предаване „120 минути“

Ученици от кръжоците по журналистика и фотография от СУ "Йордан Йовков", СУ "Отец Паисий", Езикова гимназия "Христо Ботев" и от клубовете в Общински детски комплекс "влязоха" в популярното телевизионно предаване "120 минути" на БТВ. Те разговаряха по Скайп с водещия Светослав Иванов, продуцента Марта Евтимова и редактора Димитър Иванов. Присъстващите разбраха, че „120 минути“ е стартирало на 18 октомври 2013 година, деня, в който се ражда дъщерята на Светослав Йоана и той е приел това като знак от съдбата. Много събеседници са сядали срещу водещия, но той най-силно се е вълнувал при разговора с Христо Стоичков.

Младите хора научиха как се прави предаването, как се подбират темите и събеседниците и засипаха с въпроси телевизионерите. Младежите попитаха Светослав Иванов и колегите му колко е важно владеенето на чужди езици при работата в телевизията, уважавана ли е журналистическата професия в България и дали се чувстват като мисирки.

Екипът увери, че журналистиката е коректив на властта и има бъдеще. Светослав Иванов се обяви против самобичуването, изрази несъгласие цели съсловия да бъдат кръщавани по някакъв начин.

„От началото на нашия преход, ако има хора, които вършат своята работа, това са българските журналисти. Благодарение на тях знаем кой кой е. Не го знаем от някоя врачка, а от работата на журналистите. За това се обръщам към вас, младите хора. Не се самоподценявайте. Говорете, каквото ви казва сърцето, работете, както смятате, че е редно, разграничавайте доброто от лошото.Бъдете любопитни, четете много и търсете истината!“, завърши Светослав Иванов.

Видео-срещата бе реализирана в Общински детски комплекс. Тя е част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали, организиран за десета поредна година от Дружество "Приятели на САЩ", посолството на САЩ и община Кърджали.

Това съобщиха от Дружество "Приятели на САЩ"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини