152 заразени, 3 жертви на коронавируса в Италия

Опасение за риск от зараза с коронавирус предизвика спиране на Австрийските федерални железници за няколко часа. Спря движението на пътнически влакове между Австрия и Италия през планинския проход Бренер заради опасност от разпространение на новия коронавирус, съобщи компанията в Туитър. Движението бе възстановено тази нощ.

Причина за мярката бе опасение, че двама пътници в пътнически влак от Венеция до Мюнхен са заразени. В резултат на това влакът бе спрян вчера на австрийско-италианската граница. Взети са им проби, резултатите от тестовете излезли отрицателни. Останалите пътници били свалени от влака в очакване на по-нататъшни решения на властите.

Италия

11 италиански населени места бяха поставени под карантина заради коронавируса. Засегнатите села са напълно отцепени, до тях не може да се стигне. Към днешна дата заразените са 152-ма души, трима са починалите, съобщиха от генералното консулство на България в Милано. Всички те са италиански граждани. Тежко болните са 26, предимно възрастни хора.

Най-засегнати са северните области Ломбардия и Венето. Няма заразени българи.

МВнР

Българското министерство на външните работи снощи разпространи призив сънародниците ни да пътуват до засегнатите от взрива на коронавирус области в Италия само в краен случай, да преустановят всякакви пътувания до Китай, а ако има българи там - незабавно да напуснат страната.

Не посещавайте публични мероприятия, избягвайте места със струпване на много хора, носете маски, поддържайте отлична лична хигиена, избягвайте пряк контакт с непознати - съветват още от Външно хората в засегнатите райони.

Ако имате нужда от съдействие или имате въпроси във връзка със ситуацията с коронавируса в Италия, от МВнР съветват да се свържете с посолството ни в Рим и генералното ни консулство в Милано:

- посолството ни в Рим на телефони +39 06 322 46 40; +39 06 322 46 43. Телефони на посолството в извънработно време: +39 06 322 46 40; +39 06 322 46 43.

- генерално консулство в Милано: +39 02 849 429 02. Телефон на генералното консулство в извънработно време: +39 33 37 826 043.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини