Акценти по VIASAT EXPLORE през март

Австралийски ловци на омари
Започва от четвъртък, 5 март, в 22:00 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Година: 2020
Във втория сезон на поредицата следваме житейските драми на пет екипажи на лодки за лов на омари по време на зимния лов на лангусти в Тасмания, които рискуват всичко в търсене на най-скъпия морски деликатес в света.

Южният океан е най-опасното водно пространство в Австралия, но е последният шанс на ловците на омари да спечелят пари, преди ловните територии да станат достъпни отново през пролетта. Екипажите работят денонощно през ужасното време и в страховити води, за да изтеглят стотици килограми омари на хлъзгавите палуби. Дори най-малкият проблем в морето може да се окаже смъртоносен в рамките на секунди, а най-близкото пристанище е на стотици километри разстояние. Спешни медицински ситуации, механични проблеми, бури и подводни хищници създават постоянни трудности, а след тях е ред и на изменчивата цена на омарите. 

Повече от 80% от омарите, уловени в Тасмания, се изнасят живи в Китай и това определя цената за килограм. Ако капитанът прецени правилно, може да направи състояние, ако не - може да изгуби всичко. Това не е само история за рискове, стратегии и умения в морето, но и драма за преживяването на цели семейства.

Рибар авантюрист
Започва от събота, 21 март, в 21:10 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 16 x 60 мин.

Година: 2009
Следваме приключенията на младия, харизматичен, любопитен и енергичен рибар Сирил Чокет. Посещаваме четирите краища на планетата, за да открием всякакви видове екзотични риби, култури, красиви пейзажи и различни народи, които отварят вратите на домовете си и споделят своите истории с нас.

"Рибар авантюрист" представя любовта към спортния риболов и връзката между рибарите по света, независимо дали ловят риба за удоволствие, или за да изхранят семействата си. Всеки епизод ни отвежда на пътешествие със Сирил - пълно с анекдоти, срещи и предизвикателства, които неизменно приключват с улавянето на големите риби, както си е наумил.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини