Четката за зъби и още предмети от бита, които не бива да оставяте в банята си

Банята е нашето интимно място за усамотение и чистота. Колкото и малка да е, тя не трябва да се превръща в сметище за неща с изтекъл срок на годност като лекарства, средства за грижа за кожата или други негодни за употреба хигиенни средства. Целта е да се поддържа пространството като чисто и здравословно помещение в къщата, което излъчва спокойствие, а не хаос. Ако имате някой от следните предмети в банята си, помислете за разчистване този уикенд, съветват австралийски експерти в Bed Threads.

1. Вашият телефон
На първо място, електронните устройства в банята никога не са най-добрата идея. Дори телефонът ви да е водоустойчив, не си струва да рискувате. Освен това създаването на навик да поддържате вашата баня като без технологични зони е хубав начин да се отдадете на топла вана и рутинна грижа за кожата си, без да се разсейвате от известията и какво правят всички социалните мрежи.

2. Лекарства
Може да изглежда логично място за лекарствата и витамините, но всъщност ще бъде по-добре да ги преместите в кухненските чекмеджета. Когато на опаковката се казва да съхранявате на хладно и сухо място, определено не се отнася до вашата влажна баня с колебания на температурата. Винаги четете етикетите, когато става въпрос за медикаменти и не забравяйте да следвате инструкциите, за да гарантирате тяхната ефективност.

3. Кърпи
Нека си признаем - кърпите за баня не са най-приятните от ежедневните предмети на бита. Дори ако имате естествена вентилация плюс вентилатор, често се оказва, че подсушавате тялото си с влажна кърпа със мирис на застояло. Ако имате открита зона, където да ги окачите, ще откриете, че кърпите ви ще изсъхнат по-бързо и ще запазят свеж аромат. 

4. Самобръсначки
Сигурно се е случвало да установите, че на самобръсначката, която сте оставили в чекмеджето в банята, върхът е ръждясал точно когато ви потрябва? Подобно на повечето неща в този списък, тя не се справя добре във влажна и топла среда, което скъсява драстично живота и. Ще издържи по-дълго някъде на хладно и сухо.

5. Бижута
Влагата кара някои метали, използвани за направата на бижута, да потъмняват с течение на времето и може да се наложи по-често почистване поради високите температури във вашата баня. Най-доброто място за любимите ви бижута в кутия в спалнята ви.

6. Книги и списания
Някои хора обичат да държат подръка книги и списания под ръка за онези случаи, когато дългата баня, чаша вино и добро четиво са точното нещо. Ако искате да поддържате страниците в добра форма за следващото им отваряне, преместете четивата на рафт в коридора.

7. Четка за зъби
Имаше много спорове за това колко далеч от тоалетната е безопасно да се държи четка за зъби, а отговорът е - извадете я напълно от банята! Определено е удобно четката ви да е някъде там, но бактериите, отделени от тоалетната, съчетани с топлина и влага, са в идеална ситуация за размножаване. Отделете още тридесет секунди, за да извадите четката за зъби от хладно и сухо място.

8. Домашната роба
Практически не е по-различна от хавлиена кърпа. И подобно на кърпите е податлива на онзи неприятен застоял аромат и ужасяваща влажност от висенето в банята твърде дълго. Оставете я в гардероба си, така че да е приятно и свежо всеки път, когато се вмъкнете в нея.

9. Парфюми и одеколони
Вашите любими аромати с времето ще променят миризмата си заради колебанията в светлината и температурата. Така че, вместо да държите шишенцата на рафт в банята, поставете и върху върху скрина до бижутата си или в гардероба си в спалнята.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини