Без струпване на клиенти в Бюрата по труда, отменят обученията за безработни

Във връзка с епидемичната обстановката в страната и мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19 Агенцията по заетостта ограничава организирането и провеждането на групови форми за предоставяне на посреднически и специализирани услуги на търсещи работа и работодатели.

До края на месец март се отменя провеждането на планираните трудови борси в страната.

В бюрата по труда ще бъдат преустановени и груповите форми за професионално ориентиране, кариерно консултиране и мотивиране на безработни лица чрез „Ателие за търсене на работа”. Изнесените услуги в отдалечени населени места и райони чрез мобилните бюра по труда, изнесените работни места и приемни на Центровете за заетост и социално подпомагане ще се предоставят в актуализиран график по дни и часове, осигуряващ равномерно обслужване на малки групи от хора.

Агенцията по заетостта също препоръчва провежданите занятия да бъдат преустановени до края на март или до получаване на следващо указание. Днес, с цел ограничаване на риска от разпространение на вируса COVID-19, бюрата по труда в страната получават допълнителни инструкции за организация на работата по начин, който да не води до струпване на клиенти в работните помещения. Специално внимание е отделено на необходимостта от повишаване на хигиенните мерки – редовно проветряване, почистване/дезинфекциране на работните помещения/бюра най-малко 4 пъти дневно, както и спазването на добра лична хигиена. Като част от предприетите мерки, Агенцията по заетостта осигурява на служителите предпазни маски.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини