Apple ще представи iOS 14 онлайн през юни

Apple обяви, че WWDC за 2020 г. идва през юни (не е посочена точна дата). Конференцията ще бъде представена като това, което Apple нарича напълно ново онлайн изживяване, потвърждаващо, че физическото събитие няма да се случи тази година поради опасения от коронавирус.

В онлайн събитието Apple ще визуализира бъдещето на iOS, iPadOS, macOS, watchOS и tvOS. Едновременно с това Apple ще пусне също бета-версии за програмисти.

Вицепрезидентът на Apple Фил Шилер заяви в изявление за пресата, че настоящата ситуация с общественото здраве изисква Apple да промени формата си за тази година. Подобно за много други технологични конференции, избухването на коронавирус COVID-19 означава, че Apple трябваше да се откаже от типичния си план за домакин на конференция от 5000 участници в Сан Хосе.

Тази година Apple заяви, че ще проведе пълен онлайн формат с основни изказвания и сесии. Apple ще сподели повече подробности през следващите седмици. Ясно е, че Apple трябва да промени значително нещата, тъй като не обяви категорично датата, а само, че новата WWDC ще се случи някъде през юни.

„С всички нови продукти и технологии, над които работим, WWDC 2020 ще стане голям форум“, загатна вицепрезидентът Крейг Федериги.

Apple също така заяви, че ще даде 1 милион долара на местните организации в Сан Хосе, за да помогне за компенсиране на икономическия удар за града от WWDC, която не се провежда на физическо място.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини