Суперкупата на 1 август от 20:00 часа на "Васил Левски"

На 1 август от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" ще се играе мача за Суперкупата на България между отборите на Левски и Литекс, стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС.

От БФС все още чакат съдът да се произнесе по повод регистрацията на новия Изпълком. Ако съдът все пак се произнесе против, решението ще бъде обжалвано.

Изпълнителният комитет назначи на днешното си заседание юристът Веселин Рашков за председател на новосформирания Арбитражен съд. Рашков е дългогодишен член на Дисциплинарната комисия на БФС.

Сформирана е една елитна юношеска група – до 17 години, която за момента е с 16 отбора, като има вариант тимовете да бъдат увеличени на 18. Бил е приет отчета на Димо Момиров за работата на Съдийската комисия на БФС и Изпълкомът постави положителна оценка на работата на българските рефери.

Ръководното тяло на българския футбол представи отчет за разпределението на приходите от телевизионните права, общо 5 600 000 лева. 600 000 лева е получил шампионът Левски, а последният в класирането е получил 220 000 лева. Днес стана ясно, че отбори от "Б" група не са си платили глоби в размер на 155 000 лева.

Ако те не бъдат платени, тимовете ще имат сериозни проблеми при своето лицензиране за новия сезон. Документите на Ботев Пловдив за получаване на лиценз са напълно изрядни, стана ясно след днешното заседание. Изпълнителният комитет е обсъдил представянето на младежите на България, но не е обсъждана смяна на треньорското ръководство.

Следващото заседание на Изпълкома ще бъде на 10 юли в Сливен от 11:00 часа. Днес бе освен това решено всички клубове да дадат по 1000 лева за инициативата на Европейската комисия "Не на глада!".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини