Фирми даряват Пловдив за борба с коронавируса със средства, маски, пакетирани храни

Маски даряват две фирми – "Бултекс" и "Керамик груп", съответно по 4 000 и 1 000 броя.

"Роза инпекс" предоставя безплатно за нуждите на болниците 110 литра дезинфектант.

"САРС 12" ООД също дарява дезинфектанти.

По 20 000 лв. даряват "КЦМ Трейд" и "КЦМ 2000".

"Нестле България" предоставя пакетирани храни по заявка.

Национална медия за външна реклама "Кривицки и Сие" осигури безплатно билбордове за инфокампанията "ЗАЕДНО срещу COVID-19".

Както вече стана ясно, Георги Гергов дарява 300 000 лева, с която да се изгради новата лаборатория за коронавирус в Пловдив. Бизнесменът ще финансира и покупката на 2 000 предпазни шлема за нуждите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб. Две палати на Панаира пък ще бъдат превърнати при нужда в полеви болници.

От общинската болница "Свети Мина" са уверили, че са осигурени всички нужни лични предпазни средства. Зам.-кметът Тодор Чонов показа защитни медицински гащеризони и маски за многократна употреба, изработени от пловдивска фабрика. Те ще бъдат предоставени на всички, които са на първа линия срещу заразата. Чонов днес лично е посетил фабриката, за да се увери, че заявката на общината се изпълнява в срок.

Зам.-кметът по финансите Илия Кирчев съобщи, че сметките за дарения да публикувани на сайта на общината. Средствата са нужни за закупуване на предпазни средства и дезинфектанти, които са извънреден разход за бюджета.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини