Пътници без маски в градския транспорт в Смолян няма да се допускат!

Трите транспортни фирми, обслужващи градската транспортна схема, с цел ограничаване  разпространението на епидемията от коронавирус, предложиха мярка, която ръководството на община Смолян прие.

В  автобусите за обществен транспорт да не се допускат  пътници без предпазна маска. Доказано е категорично вече, че носенето й предпазва най-вече околните. Шофьорите и кондукторите работят с предпазни маски,  за да се пазят пътниците, но за да се запази здравето и на служителите е задължително и пътниците да носят такива, обясняват в мотивите си транспортните фирми.

„Абсолютно сме задължени да носим отговорност не само за здравето на пътниците, но и за обслужващия ги персонал от кондуктори и шофьори. Те също имат семейства и разпространението на епидемията сред обслужващия персонал ще има крайно неблагоприятни последствия за всички, защото те са  силно контактни лица. Ние трябва да направим всичко възможно,  за да опазим и тяхното здраве ако искаме да ограничим разпространението на заразата и съществуването изобщо на градския транспорт в тези крайно тежки условия“, съобщават транспортните фирми в писмо до община Смолян

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини