Едва четирима помагат на възрастните в Асеновград, търсят се още доброволци

Четиримата вече изпълняват заявените поръчки за пазаруване на възрастни, трудноподвижни и нуждаещи се от помощ асеновградчани. Въпреки че са малко, стремежите са да се отзовават на всеки гражданин, потърсил услугите им. Кметът Христо Грудев отново апелира към младежите, които искат да помагат и да покажат своята грижа и уважение към възрастните: "Сега е моментът да го направят, да станат доброволци и да им даряват щастие."

Желаещите да се включат към доброволците в Асеновград в ситуацията на извънредно положение в страната могат да се запишат в Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Това става чрез обаждане на специалния телефонен номер, открит за целта 0331 68 165.

На същия телефон се подават и заявките за нужда от помощ.

Към обяд на 27 март на телефонната линия бяха подадени 6 заявки. В част от случаите възрастните самотноживеещи, съобщават, че се нуждаят от закупуване на хранителни продукти, лекарства или заверяване на документи в болницата. Има обаждания и от хора извън града, чиито родители са жители на Асеновград. Служителите на библиотеката, съобразно ситуацията, се свързват със съответните институции, за да потърсят компетентна помощ, ако случаят го изисква. При необходимост се обръщат към доброволците, за да се отзоват директно на адреса. За да е сигурно, че възрастните хора са получили необходимата грижа, служителите на библиотеката се свързват със самите тях за потвърждение.

Източник: Asenovgrad.NET

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Одобрявате ли мерките срещу коронавируса в Асеновград?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини