Комисия от Общината, РУП и МБАЛ ще следи как се разходват даренията за болницата

Да се създаде специална комисия, която да отговаря за разпределянето на събраните от дарителската акция средства за подпомагане на МБАЛ – Асеновград в борбата с коронавируса. Това бе решено на заседание на Общинския оперативен щаб. В задълженията на комисията влиза да отчита и представя публично разходването на парите. Целта е да се осъществи контрол и да има прозрачност по управлението на средствата така, че да се спази волята на дарителите.

Председател на комисията ще е зам.-кметът с ресор "Финанси" Теньо Манолов. Членове ще са Айтен Салим, директор на Дирекция "Административно и информационно обслужване", Васил Митов, началник-отдел "Счетоводно обслужване", Иванка Гуглева, началник-отдел "Бюджет и човешки ресурси", Драгомир Георгиев, председател на Общинския съвет, Матей Нейков, представител на РУ на МВР, д-р Красимира Караманова, началник на "Анестезиология и интензивно лечение" в МБАЛ – Асеновград.

До петък, 27 март, дарената сума бе точно 312 415 лева. Най-голям дарител е Абед Хассун – 100 000 лева. Сред другите дарители са Теньо Манолов, Стоян Димитров, Христо Грудев, Драгомир Георгиев, Манол Генов, Джевдет Чакъров, Николай Стоянов, Иван Кръстев, Идриз Чауш и други частни лица, както и фирмите "Калцид", "Полигруп" и "Дема" (по 50 000 лева всяка), КЦМ и "Лъки инвест" (по 20 000 лева). Община Асеновград ще обявява имената им публично в официалния си сайт.

Всички фирми, организации или частни лица, които имат желание и възможност, могат да помогнат, като дарят средства по следната банкова сметка:

ОБЩИНА АСЕНОВГРАД

IBAN-BG50IORT73758404020000

BIC – IORTBGSF на ИНВЕСТБАНК АД

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ – 445100

Желаещите да помогнат чрез директно дарение на апаратура и предпазни консумативи, могат да се обръщат към управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини