Три досъдебни производства за нарушили карантината в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава три нови досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина.

На 22 март 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на Летище София получил предписание от РЗИ за задължителната карантина, която да прекара на посочен от него адрес в Пловдив. На 27 март той е бил забелязан пред входа на блока, където живеел, да пуши цигара и бил подаден сигнал на тел. 112. Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина.

На 20 март 36-годишен мъж се върнал също от Германия и на летището е посочил адрес в Пловдив. Днес, 30 март, на тел. 112 е получен сигнал, че той бил излязъл от дома си. При извършена проверка полицейските служители го открили на около 300 метра от дома му, в паркиран лек автомобил заедно с друго лице, което не било под карантина. Направено му е предупреждение.

На 29 март при извършена полицейска проверка, било установено, че 61-годишен английски гражданин, който трябвало да изпълнява карантина на адрес в Пловдив, бил напуснал жилището си. Той се намирал на около два метра от входа на блока, където посочил, че ще пребивава. Полицейските служители му разпоредели да спазва предписанията на РЗИ.

До момента под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив се водят 7 досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Те са взети на специален надзор от Апелативна прокуратур, съгласно заповед на главния прокурор.

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до 5 години "лишаване от свобода" и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини