Обмислят варианти за мача между Джошуа и Кобрата заради коронавируса

Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев почти сигурно ще бъде пренасрочен, съобщи агентът на британеца Еди Хърн.

Носителят на коланите във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Джошуа има договорка да излезе на ринга срещу Пулев на 20 юни стадиона на Тотнъм в Лондон, но заради пандемията от коронавирус двубоят почти сигурно ще бъде преместен с поне месец.

Всички спортни събития във Великобритания в момента са отменени заради бързото разпространение на инфекцията, каквато е ситуацията почти навсякъде по света.

"Очаквам боксови мачове още през юни, но съм убеден и вярвам, че със сигурност ще има такива през юли. За всички е ясно, че бокс във Великобритания няма да има през май", коментира Хърн.

Той заяви, че се разглеждат варианти за организиране на събития и без публика, тъй като интересът към платеното излъчване "пей пър вю" в настоящия момент ще бъде много голям и ще се съберат сериозни приходи. За това, обаче, Хърн трябва да получи специално разрешение от боксовите власти на Острова и от правителството.

Той е категоричен, че на този етап няма шанс мач между Джошуа и Пулев да се състои без зрители.

"Най-вероятно Джошуа - Пулев ще бъде преместен за края на юли", каза Хърн, като предварително договорената резервна дата е 25 юли.

Специалистите, обаче, се скептични, че срещата ще може да се проведе през това лято, тъй като да се очаква, че пандемията няма да бъде достатъчно овладяна в следващите три месеца, за да се разреши организирането на толкова мащабно спортно събитие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ку
    Кункфу
    0 0
    23:53, 31 мар 2020
    По новите правила трябва да са бахтът на 2 метра дистанция един от друг заради коронавируса.
Последни новини