МБАЛ – Момчилград стартира дарителска кампания през платформата HelpKarma

От 3 април МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” стартира дарителска кампания през платформата HelpKarma под надслов "Момчилград срещу COVID – 19 ". Лечебното заведение търси помощ за набиране на средства за закупуване на хемотологичен анализатор, автоклав и електрокардиограф на обща стойност 17 000 лв. за лечението на пациенти с коронавирус в Момчиград.

Много хора от страната и чужбина се свързаха с нас, за да направят дарение за болницата в Момчилград.  Желанието им е да подпомогнат за закупуване на апаратура от първа необходимост за лечение на пациенти”, съобщиха от болницата.

В МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” вече е обособено отделение със самостоятелен вход, в което при необходимост да бъдат настанявани болни с коронавирус. В момента са подготвени 12 легла, но спрямо ситуацията броят им може да бъде удвоен. В изолираното отделение ще бъдат хоспитализирани болни в средно състояние от общините Момчилград, Джебел и Кирково.

Платформата на HelpKarma е много лесна за ползване и осигурява абсолютна прозрачност на дарителите. Във всеки един момент те могат да видят колко средства са събрани, колко остава да се съберат и колко са вече изплатени към болницата. Всеки дарител получава сертификат за дарение, напълно автоматично. Даренията стават по три начина -  с банкови карти, PayPal и по банков път. Голяма част от даренията стават с карти, защото е доказано най-лесния начин. Mинималното дарение е на стойност 5 евро.

Дарителите могат да подпомогнат болницата на адрес https://bg.helpkarma.com/campaign/momchilgrad-sreshtu-covid-19-1221

Това съобщиха от ръководството на здравното заведение.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини