60 изоставени коли в Асеновград с предупреждение за премахване

    Общинският "Инспекторат, паркинги и гаражи“ е поставил до момента 60 стикера върху изоставени автомобили. Статистиката е за периода от началото на кампанията (средата на март) до момента.

    Трима от собствениците вече сами са премахнали колите от общинските терени, други двама са обявили, че предстои да го направят. Автомобилите, които не бъдат премахнати в 14-дневен срок, ще бъдат принудително отстранявани от терените, собственост на Общината. За целта е сключен е договор със сертифицирана фирма, която извършва вдигането и извозването на автомобилите, съгласно законовата нормативна уредба. Премахването на коли става в присъствието на представители от полицейското управление, отдел "Екология" и "Инспекторат, паркинги и гаражи".

    От местната управа призовават гражданите да подават сигнали за изоставени и видимо неползвани автомобили, като посочат регистрационен номер, ако има такъв, и адреса на позициониране.

    Акцията продължава, като предстои да разшири обхвата си и към селата в общината. Хората там могат да сигнализират на кметовете, които ще имат ангажимент да предадат информацията към Община Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини